donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(2)

“Ik ben niet als een pop op het ministerie geplaatst”

lees ook ...

Geen vervanger van Achaibersing uit een lijst van tien

Op zoek naar een vervanger van Achaibersing is een lijst  met tien namen gepresenteerd aan president Chan Santhoki. Geen van de kandidaten is geschikt geacht om deze taak voort te zetten. Mogelijke ka...

“Ik ben niet als een pop op het ministerie geplaatst. Het klopt helemaal niet, dat ik een pion ben van vicepresident Ronnie Brunswijk of zijn broer.” De reactie van de nieuwe minister op Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Dinotha Vorswijk. Zij ging in op vragen van journalisten. De minister garandeert de samenleving, dat er adequaat beleid zal worden gevoerd.

Hoewel zij allang lid is van de ABOP betekent het volgens de GBB-topvrouw niet dat de vicepresident (vp) haar zal aansturen. “De vp is de partijvoorzitter, maar het ministerie heeft een beleid en ik heb ook mijn denkwijze,” zegt Vorswijk.

In haar beantwoording verwees zij naar de toespraak van de vp bij haar beëdiging, waarbij Brunswijk zou hebben gezegd dat Vorswijk daar is gezet, maar het geenszins betekent dat de partijleden of -toppers de vrijmoedigheid hebben om bij de bewindsvrouw te gaan en druk op haar te plaatsen voor het tekenen van bepaalde documenten. De vp heeft zijn partijgenoten ook gewaarschuwd dat niemand moet durven om druk op de minister te leggen.

Verder zegt Vorswijk dat Leo Brunswijk, de jongere broer van de vp, ook geen opdrachten zal doordrukken op het departement waar zij leiding aan geeft. De GBB-minister zegt dat haar missie op het departement is om de achterstanden van haar voorgangers in te lopen en op transparante manier het werk voort te zetten.

De uitdaging is Vorswijk in vol vertrouwen aangegaan en ze heeft ook geleerd uit de fouten van haar voorgangers. Het werk zal zij voortzetten met de staf en het directieteam dat er al is. Echter heeft zij wel een team van deskundigen erbij gehaald om haar te assisteren.

Vorswijk is momenteel bezig met gronduitgiftevraagstukken in Commewijne en Marowijne. De andere districten volgen binnenkort.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname“Ik ben niet als een pop op het ministerie geplaatst”