donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

IICA schenkt landbouwmateriaal aan agrarische organisaties

lees ook ...

Bewoners Hadassah ontvangen bereidverklaringen

Bewoners van het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum hebben hun bereidverklaringen ontvangen. In februari dit jaar hebben bewoners tijdens een bezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA),...

De Inter-American Institute for Coöperation on Agriculture, IICA, heeft aan zeven agrarische organisaties landbouwinput- en plantmateriaal ter waarde van USD 15.000 geschonken. De ceremoniële overhandiging vond op vrijdag 06 augustus 2021 plaats op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, waarna de delegatie toog naar IICA voor het in ontvangst nemen van de geste.

Curt Delice, IICA Suriname representative & special affairs coördinator for the Caribbean, zegt dat deze geste een ondersteuning is aan de kleinschalige boeren en plattelandsverwerkers die schade hebben ondervonden aan hun landbouwproductie tijdens de zware regenval van de afgelopen maanden.

De organisaties die in aanmerking zijn gekomen voor de schenking van de IICA zijn Suriname Network for Rural Women Producers (SUNRWP), Suriname Agriculture Forum for Youth (SURAFY), Stichting Agrariërs Wageningen,Vereniging Duurzame Ontwikkeling Weg naar Zee, Coöperatieve Vereniging der Haïtiaanse Agrariërs Suriname (CVHAS), Coöperatie van Groenteverbouwers en verwerkers van Petten Polder Nickerie, Stichting Agrariërs Wageningen en de Landbouw Coöperatie Kwatta en Omstreken.

LVV-minister Parmanand Sewdien sprak zijn tevredenheid uit over de geste vanuit de IICA, alsook over de agrariërs die het belang van vereniging inzien. Door zich te bundelen in een organisatie kunnen de belangen van hen efficiënter en effectiever behartigd worden. Verder drukte hij de agrariërs op het hart voorbereid te zijn op de gevolgen van klimaatsveranderingen, waar de zware regenval van de afgelopen periode er één is.

In Suriname is men berekend op 30 mm regen per dag. Echter is er enkele dagen zelfs meer dan 100 mm regen per dag gevallen. Dat kunnen de landbouwgebieden, in het bijzonder die in de jonge kustvlakte, niet aan. Minister Sewdien geeft aan dat het verstandiger is onze focus nu te verleggen naar de oude kustvlakte, welke veel hoger ligt. De agrarische sector zal zo ook duurzaam ontwikkeld worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIICA schenkt landbouwmateriaal aan agrarische organisaties