zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Ied Ul Fitre na twee jaar met gezamenlijk gebed ingeluid

lees ook ...

Unions and the government talk about concerns with the VAT l...

Confederation for Civil Servants' Organizations (COL), C-47, and safety and health union leaders all met with President Chan Santokhi. They have given themselves till October 1 to retain the revised V...

Met de versoepeling van de Covid-maatregelen is het na twee jaren weer mogelijk dat het Ied ul Fitre middels het gezamenlijk gebed is ingeluid. De Ramadan is voor de moslims de periode om de natuurlijke begeerten van de mens te kunnen beheersen. Het is de maand van geduld, doorzetting, standvastigheid en geestelijke overwinning. Behalve het nalaten van eten en drinken, is het belangrijker dat men ook de gehoorzaamheid aan de Almachtige nastreeft.

Het is in dit kader belangrijk om deze begeerten om te zetten naar het wel en wee van iedereen. “Dit vereist respect voor onszelf en voor alle medeburgers, zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). Dit respect zal leiden tot liefdadigheid, broederschap, naastenliefde en medeleven,” zegt hij.

Als het aan Somohardjo ligt moet elke Surinamer werken aan een harmonieuze samenleving vrij van haat en afgunst, ongeacht hun godsdienst, cultuur, seksuele oriëntatie of afkomst. “Zodat wij samen kunnen werken aan de opbouw van ons mooi Suriname en daadwerkelijk kunnen genieten van onze overvloedige rijkdommen.”

In de vastenmaand heeft de minister meer dan 50 moskeeën bezocht. In zijn Eid boodschap aan de natie accentueerde de bewindsman de multiculturele en religieuze verbondenheid van alle groepen in Suriname. Vooral tegen de achtergrond van het samenvallen van de Ramadan, Pasen en Navrati voor dit jaar, is dit een duidelijk bewijs, dat ondanks de verschillen in overtuiging, het toch mogelijk is om in vrede, harmonie en tolerantie met elkaar samen te leven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIed Ul Fitre na twee jaar met gezamenlijk gebed ingeluid