woensdag 10 augustus 2022
25.2 C
Paramaribo
17.2 C
Amsterdam
0
(0)

Ied Ul Fitre na twee jaar met gezamenlijk gebed ingeluid

lees ook ...

Organic Movement biedt op 13 augustus ook podium aan politi...

Organic Movement heeft zaken geëvalueerd, en heeft besloten de straatacties veel groter op te pakken. De regels zijn veranderd, en de manifestatie is opengegooid. Andere groeperingen, waaronder politi...

Met de versoepeling van de Covid-maatregelen is het na twee jaren weer mogelijk dat het Ied ul Fitre middels het gezamenlijk gebed is ingeluid. De Ramadan is voor de moslims de periode om de natuurlijke begeerten van de mens te kunnen beheersen. Het is de maand van geduld, doorzetting, standvastigheid en geestelijke overwinning. Behalve het nalaten van eten en drinken, is het belangrijker dat men ook de gehoorzaamheid aan de Almachtige nastreeft.

Het is in dit kader belangrijk om deze begeerten om te zetten naar het wel en wee van iedereen. “Dit vereist respect voor onszelf en voor alle medeburgers, zegt minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza). Dit respect zal leiden tot liefdadigheid, broederschap, naastenliefde en medeleven,” zegt hij.

Als het aan Somohardjo ligt moet elke Surinamer werken aan een harmonieuze samenleving vrij van haat en afgunst, ongeacht hun godsdienst, cultuur, seksuele oriëntatie of afkomst. “Zodat wij samen kunnen werken aan de opbouw van ons mooi Suriname en daadwerkelijk kunnen genieten van onze overvloedige rijkdommen.”

In de vastenmaand heeft de minister meer dan 50 moskeeën bezocht. In zijn Eid boodschap aan de natie accentueerde de bewindsman de multiculturele en religieuze verbondenheid van alle groepen in Suriname. Vooral tegen de achtergrond van het samenvallen van de Ramadan, Pasen en Navrati voor dit jaar, is dit een duidelijk bewijs, dat ondanks de verschillen in overtuiging, het toch mogelijk is om in vrede, harmonie en tolerantie met elkaar samen te leven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIed Ul Fitre na twee jaar met gezamenlijk gebed ingeluid