vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

IDO levert tweede groep militaire tuchtrechters af

lees ook ...

Ondernemerschapstraining van SURGE stimuleert groei en netwe...

Ondernemers die met succes de matching grant van het Suriname's Growth Enterprise (SURGE) programma hebben verkregen, zijn recentelijk ondergedompeld in een intensieve training in business development...

Het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO) heeft de tweede groep van 21 militaire tuchtrechters afgeleverd. Met het in ontvangst nemen van hun certificaten hebben deze beklaagmeerdere hun kennis en vaardigheden verder verfijnd, wat zal bijdragen aan een professionelere uitvoering van een adequaat tuchtproces.

Kolonel Werner Kioe A Sen, bevelhebber van het Nationaal Leger, benadrukte tijdens de ceremonie het belang van voortdurende ontwikkeling van vaardigheden, zelfs voor officieren die al ervaring hebben als tuchtrechter. Hij adviseerde de tuchtrechters om te onthouden dat krijgstucht slechts een instrument is en dat zij als leidinggevenden ook goed leiderschap moeten tonen.

Majoor Brian Landveld, commandant van de Militaire Academie, is verheugd dat het IDO erin geslaagd is om binnen enkele maanden de tweede tuchtrechtscursus te voltooien. Na de start van de tuchtrechterscursussen in januari, die na meer dan 30 jaar weer werden gehouden, werden eind maart de eerste tuchtrechters opgeleid.

Dit betekent dat het IDO nu klaar is om de derde en vierde groep officieren op te leiden. Majoor Landveld benadrukte het belang van een juiste toepassing van de wet bij tuchtprocessen en het waarborgen van de correcte procedures. Het IDO speelt hierin een cruciale rol, zodat het tuchtproces op de juiste wijze wordt uitgevoerd op basis van juridische grondslagen en niet op basis van persoonlijke interpretaties.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDO levert tweede groep militaire tuchtrechters af