maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

IDB legt oriëntatiebezoeken af bij gefinancierde onderwijsprojecten

lees ook ...

HB media presenteert African Edition in culturele evenemente...

Het oudste theater in Suriname en het Caraïbisch gebied, Thalia organiseert op 13 april aanstaande op het terras, een African Editionuit  haar culturele evenementenserie. Djina Berggraaf-Sanchit, dire...

Een delegatie van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft een bezoek gebracht aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Zij waren in Suriname om zich te oriënteren in het veld, zodat zij de resultaten van de projecten konden zien.

Er is bezoek gebracht aan alle gebouwen die gerenoveerd worden in het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) en het Basic Education Improvement Program (BEIP) projecten. Tijdens de ontmoeting met minister Levens is ook stilgestaan bij de gevolgen van de Covid-19-pandemie voor het onderwijs. Het ministerie werd gecomplimenteerd voor de visie: “Elk kind telt,” dat als uitgangspunt dient voor het onderwijsbeleid.

Het minOWC kreeg ook complimenten voor de kwaliteitsverbetering van de onderwijsvernieuwing, die alle kinderen en studenten een kans geeft om te mogen doorstuderen zonder te vroeg uit het onderwijssysteem te vallen.

De IDB-delegatie bestond uit: Richard Martínez (IDB vicepresident for countries), Tariq Alli, IDB general manager CCB, Antonio Gonçalves, IDB country representative, Gisele Braun (IDB country economist), Monique Johanns (representative assistant) en Jade Tjon (representative of Suriname at the Board of Executive Directors IDB).

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDB legt oriëntatiebezoeken af bij gefinancierde onderwijsprojecten