donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
2.5
(2)

IDB leent Suriname USD 30 miljoen voor Sociaal Vangnet

lees ook ...

Santokhi huldigt 326 personen bij Dag van Nationale Verbroed...

President Chandrikapersad Santokhi benadrukte op zondag 24 september tijdens de viering van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid het belang van eenheid tussen de diverse bevolkingsgroepen in ...

Ruim 30 miljoen US-dollars is beschikbaar gesteld door de Inter Amerikan Development Bank (IDB) voor de uitvoer van het Sociaal Vangnet in Suriname. Deze leningsovereenkomst is ter ondersteuning van ‘vangnetten voor kwetsbare delen van de bevolking’ en is op dinsdag 22 februari 2022 ondertekend door de staat Suriname vertegenwoordigd door Minister Armand Achaibersingh van Financïen en Planning en IDB-landenvertegenwoordiger Antonio Goncalves.

Deze leningsovereenkomst met de IDB, zegt minister Achaibersing, is de eerste van deze regering en wel met een toestemmingsbrief van het Bureau voor de Staatsschuld en zal uitgevoerd worden door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Daarnaast werden ook leningsovereenkomsten gesloten voor het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen ter verbetering van de productie en distributie van drinkwatervoorziening ($25 miljoen) en voor het Ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur wordt nieuwe curriculum ontwikkelt voor het voortgezet onderwijs na de lagere school ($30 miljoen).

Met deze overeenkomst kan het beleid van SoZaVo verder uitgevoerd worden om vooral de kwetsbaren in de samenleving verder te ondersteunen, onderstreept minister Ramsaran. “Het uitgestippeld beleid moet voorkomen dat de huidige positie waarin kwetsbare groepen zoals senioren, kinderen, mensen met een beperking en zwakke huishoudens verder verslechtert.”, aldus de bewindsman.

Een deel van dit bedrag zal geïnvesteerd worden in de capaciteitsversterking van het ministerie van SoZaVo, zodat er tastbare output wordt gerealiseerd in de beleidsplanning en -uitvoering. Goncalves geeft aan dat er ook technische assistentie verleent zal worden vanuit de IDB. Hij benadrukt dat de ontwikkelingsdoelen van Suriname passen met de 2025 visie van de financiële instelling, en dat er aan de minimale voorwaarden is voldaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDB leent Suriname USD 30 miljoen voor Sociaal Vangnet