donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

IDB komt het MInisterie van AW&J tegemoet

lees ook ...

President Santokhi bezoekt kinderen met beperking

President Santokhi heeft vandaag, zaterdag 03 december, een evenement bezocht dat gehouden werd in het kader van de 'Internationale dag voor mensen met een beperking'. Dit evenement, georganiseerd doo...

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) heeft op 15 februari jongstleden een beleefdheidsbezoek gekregen van vertegenwoordigers van de Inter- American Development Bank (IDB), Antonio Gonçalves en de Chief of Operations, Mariko Russel. De directeur van Arbeid, Jimmy Belfor en de Onderdirecteur Arbeidsmarkt, Naomi Esajas-Friperson waren daarbij aanwezig. 

Beide partijen deden voorstellen om samen projecten uit te voeren ten behoeve van de arbeidsmarkt en de jeugd. Er is overeengekomen dat er een project zal worden uitgewerkt waarbij 1000 Surinamers, waaronder jongeren en andere werkzoekenden gericht getraind worden voor de arbeidsmarkt. Het gaat hier om beroepen die specifieke technische kennis vereisen en waarin  het lokaal aanbod op de Surinaamse arbeidsmarkt tekort schiet.

De IDB en het ministerie van AW&J zullen in de komende periode samen werken aan een project waarbij jongeren bijgeschoold zullen worden, teneinde die op de arbeidsmarkt te kunnen plaatsen. Op basis van een analyse van de vereisten van de open arbeidsplaatsen in de private sector zullen personen geïdentificeerd en getraind worden. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat de jongeren de juiste kennis hebben om invulling te kunnen geven aan de technische arbeidsplaatsen. Minister Kuldipsingh is zeer content met de hulp van de IDB.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDB komt het MInisterie van AW&J tegemoet