donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

IDB geeft miljoenenlening

lees ook ...

Nieuwe vergaderzaal De Nationale Assemblee binnen jaar gerea...

Volgens de bouwplanning zal de nieuwe vergaderzaal en bijbehorende ruimtes binnen een jaar verrijzen op het terrein aan de Grote Combeweg en de Henck Aaronstraat. Op donderdag 21 september 2023 werd h...

De Vicepresident van de International Development Bank (IDB), Richard Martinez, heeft op vrijdag 11 november 2022 president Chandrikapersad Santokhi bezocht. Het staatshoofd gaf aan dat de IDB één van de partners is voor Suriname in het proces van herstel van onze economie.

Het sociaal vangnetprogramma is een project dat door de IDB wordt ondersteund. Ook de private sector heeft gebruik gemaakt van IDB-steun, de Fernandes Bakkerij en de Kuldipsing haven zijn voorbeelden daarvan. Tussen het IMF en de IDB vindt er regelmatig overleg plaats, zodat de juiste besluiten worden genomen.

Er is een overeenkomst getekend van150 miljoen US-dollar ter beschikking gesteld die de economie ten goede zal komen. Dit jaar nog zal een lening van 50 miljoen US-dollar worden goedgekeurd voor capaciteitsversterking van het Ministerie van Financiën en Planning.

President Santokhi gaf aan dat het vertrouwen is herwonnen door het prudent gevoerde beleid van de regering Santokhi-Brunswijk, waardoor  en instanties als de IDB ons willen ondersteunen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDB geeft miljoenenlening