vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

IDB fondsen voor Waterschappen Nickerie

lees ook ...

Howard Komproe en Ronny Ormskirk binnenkort in Theater Zuidp...

De Line-up is bekend en dat belooft heel veel goeds. Kom lekker op je zondagmiddag genieten van een comedyshow met onder andere kleinkunstenaar en televisiepersoonlijkheid Ruud Smulders, stand-up pion...

De bestaande waterschappen in Suriname zullen weer ingesteld worden middels US 30 miljoen aan fondsen van de Inter American Development Bank(IDB). Het gaat om 12 waterschappen in Nickerie en 1 te Reeberg. Alle natte infrastructuur en alle kustwerken zullen aangepakt en hersteld worden in een tijdsbestek van vier jaar.

De aanzet tot de start van dit project is al gegeven. Maandag aanstaande houdt de stuurgroep voor Waterschappen, waarin zitting hebben het ministerie van: Landbouw, Veeteelt en Visserij, Regionale Ontwikkeling en Sport, Openbare Werken en de districtscommissarisen, hun eerste sessie.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij geeft aan dat we direct moeten beginnen met het installeren van waterschappen in andere gebieden, omdat we pas de kanalen hebben opgeschoond en niet moeten wachten tot ze weer dicht zitten of tot er weer veel regen valt. Dat is de eerstvolgende stap, geeft de minister aan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDB fondsen voor Waterschappen Nickerie