donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
3.3
(3)

IDB financiert US$ 30 miljoen project voor water- en landbouwverbetering in Suriname

lees ook ...

Internationale financiering voor duurzaam ontwateringsbeleid...

Om de ontwatering van de stad effectief te verbeteren, werkt het ministerie van Openbare Werken (OW) aan de rehabilitatie van essentiële ontwateringssystemen. Als onderdeel hiervan worden drie nieuwe ...

Op vrijdag 12 mei 2023 hebben de 12 waterschappen in het district Nickerie een belangrijke stap gezet voor de rehabilitatie van de landbouw infrastructuur in hun gebieden. Door het ondertekenen van contracten met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) dienen de waterschappen zich onder meer te houden aan de onderhoudsplicht van dammen, lozingen, sluizen en irrigatieleidingen, zoals vereist door de Inter-American Development Bank (IDB), de financier van het project.

Het land heeft een leningsovereenkomst van 30 miljoen US-dollar gesloten voor een duurzaam landbouwproductiviteitsproject, dat tot 2025 zal lopen en zich richt op de rehabilitatie van 6 van de 12 waterschappen. Het project heeft als doel de verbetering van waterbeheer en landbouwproductie, en het verzamelen van gegevens om betere besluitvorming mogelijk te maken.

LVV en ROS hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om tot dit moment te komen, aangezien de meerderheid van de waterschapsbesturen demissionair was en er dus verkiezingen moesten worden georganiseerd. Minister Parmanand Sewdien van LVV benadrukte de boeren om het duurzame landbouwproductiviteitsproject te omarmen, aangezien het ook de organisatiegraad van de waterschappen zal verbeteren.

Door de ondertekening van de contracten worden middelen vrijgemaakt uit de IDB-lening om het aanbestedingsproces voor de werkzaamheden in de verschillende waterschappen te starten. Het is gepland dat de werkzaamheden in de waterschappen Waldeck, Sidoredjo, Margarethenburg en Clarapolder binnen 4 maanden van start gaan en binnen zes maanden worden afgerond.

Het project omvat subsidies voor de waterschappen om de infrastructuur te onderhouden. Deze subsidies zullen in de loop van vier jaar geleidelijk worden afgebouwd en overgedragen aan de waterschapsbesturen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDB financiert US$ 30 miljoen project voor water- en landbouwverbetering in Suriname