dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

IDB bezoekt minister Emanuel voor duurzame ontwikkeling Inheemse dorpen van Suriname

lees ook ...

Surinaamse regering dringt aan op dringend energiebesparend ...

De regering van Suriname heeft tijdens een buitengewone regeringsvergadering op 23 februari 2024 de dringende noodzaak benadrukt van zuinig energieverbruik in de samenleving. Tijdens deze vergadering,...

Een delegatie van de Inter-American Development Bank (IDB) bracht op donderdag 25 januari 2024 een bezoek aan minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) voor een kennismakingsgesprek. Tijdens de ontmoeting presenteerde minister Emanuel, vergezeld door haar team, de beleidsgebieden van haar departement aan het IDB-team onder leiding van Adriana La Valley, de IDB-vertegenwoordiger in Suriname. Het IDB-team bestond verder uit telecommunicatiespecialist Pau Puig Gabarró, energiespecialist Sergio Ballon en operationeel directeur Steven Collins.

Het bezoek richtte zich hoofdzakelijk op het verkennen van samenwerkingsmogelijkheden tussen ROS en IDB binnen het ‘Bio-economy Empowerment in Suriname’-project van IDB, dat zal worden uitgevoerd in tien inheemse dorpen in het zuiden van Suriname. Tijdens het bezoek gaf Sergio Ballon, energiespecialist van IDB in Suriname, een beknopte presentatie over het genoemde project. Het doel van dit project is om de dorpen te voorzien van elektriciteit, leidingwater en goede telecommunicatie, en zal worden uitgevoerd in samenwerking met lokale bedrijven, waaronder EBS en Telesur.

Ballon lichtte toe welke impact dit project kan hebben op de ontwikkeling van Suriname. Naast het creëren van werkgelegenheid, benadrukte IDB-vertegenwoordiger La Valley dat het project ook een positieve invloed zal hebben op andere sectoren, zoals toerisme, en zal bijdragen aan verbeterd onderwijs, gezondheidszorg en veiligheid in deze gebieden.

Minister Emanuel toonde zich verheugd over de duurzame ontwikkelingsmogelijkheden die dit project met zich meebrengt voor de dorpen, en benadrukte haar tevredenheid dat het project eerst wordt uitgevoerd in de inheemse dorpen, die vaak worden overzien door de centrale overheid.

De minister verzekerde het IDB-team van de steun van ROS aan het project, met name op het gebied van communicatie met traditionele leiders. Ze kondigde aan dat het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DOI) ook op de hoogte zal worden gehouden van het project. Minister Emanuel benadrukte dat ROS een open deur heeft voor verdere ontwikkeling van het binnenland van Suriname.

La Valley bevestigde dat er meer gesprekken zullen volgen tussen IDB en het Ministerie van ROS in het kader van het ‘Bioeconomy Empowerment in Suriname’-project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIDB bezoekt minister Emanuel voor duurzame ontwikkeling Inheemse dorpen van Suriname