zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

ICT- training voor vier jongeren uit Wayanagebied

lees ook ...

Delegatie NH en BOSAQ bezoekt Boven-Suriname voor drinkwater...

Een delegatie van het directoraat Water, onder het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), samen met waterbedrijf BOSAQ, is afgereisd naar het Boven-Suriname gebied in het kader van de drinkwater...

Bedrijfleiders van het Wayanagebied willen ook de mogelijkheden van ICT aanwenden in hun activiteiten, om ontwikkeling in hun gebied te garanderen. Momenteel vertoeven vier jongeren uit het Wayanagebied(inheemsen) in Paramaribo om ICT-trainingen te volgen bij stichting CompuAct Modulaire Opleidingen. Het gaat om Excel, Word, begrotingen lezen en projectmanagement. Hiermee moeten de ondernemingen van betrokkenen versterkt worden, zodat zij efficiënter kunnen werken.

De voorzitter van Piya Apetina, Johan Neni, zegt dat de opgedane ICT-kennis gedeeld zal worden met de samenleving, omdat het binnenland niet meer mag achterlopen op technische innovatie. De ICT-training eindigt vandaag.

Giovanny Itoewaki, die verbonden is aan the Mulokot Foundation deelt mee, dat het project mogelijk is gemaakt door sponsors en een eigen bijdrage van de dorpelingen. Itoewaki gaf ook te kennen dat er binnenkort een project van zonnepanelen op boten, gelanceerd zal worden. Twee studenten  zullen ook ondersteund worden om de school in Paramaribo af te ronden. De dorpelingen zijn bereid meer te doen om hun gebied tot ontwikkeling te brengen.

Dit project wordt niet met financiering van de overheid uitgevoerd. Het is de bedoeling dat de ICT-training het Wayanagebied ten goede zal komen.  Djaswandkoemar Sitaram, voorzitter van stichting CompuAct Modulaire Opleidingen, vindt dit een stap in de goede richting voor de bewoners van het zuiden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameICT- training voor vier jongeren uit Wayanagebied