woensdag 22 maart 2023
31.1 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

ICT-training voor leerkrachten MBO-dienstverlenende sector

lees ook ...

Minister Ramadhin: “Verlichting voor gezondheidswerkers op k...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat er verlichting komt voor gezondheidswerkers in Suriname. Hij zegt dat er een plan gepresenteerd zal worden aan de regering om het aant...

Er wordt een ICT-trainingsweek gehouden voor LBO-leerkrachten Beroepsonderwijs. De training wordt georganiseerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur onder leiding van de commissie MBO-DS. Tijdens de training, wordt de leerkrachten digitale vaardigheden aangeleerd in verband met de vernieuwingen binnen het onderwijs. Er zal hieruit een selectie gemaakt worden op de nieuwe Mbo-opleiding gericht op de dienstverlenende sector.

De directeur Beroepsonderwijs, Gracia Ormskirk, is belast met de opstart van de school. Zij ziet de middelbare school als een manier om de huidige plek over de beroepsopleidingen in Suriname te verbeteren. Ze heeft moeite met het feit dat er weinig keus is voor vervolgopleidingen voor LBO-B-leerlingen. “We moeten ze nu dus een handje helpen door de weg te plaveien.”

Deze LBO-B-leerlingen van de dienstverlenende sector hebben nooit eerder een goede aansluiting gehad in hun gekozen studierichting. Het is daarom nu hoogtijd ze de vervolgopleiding op MBO-niveau aan te bieden. Hiermee is de directeur overtuigd dat deze studenten na hun studie hun eigen onderneming kunnen starten.

De leerlingen hebben voor een middelbare opleiding weinig keus, anders dan SMO en het IMEAO. Deze scholen zijn niet voor eenieder een optie. We zullen hen een andere passende kans bieden om hun talenten te ontwikkelen en uiteindelijk ten volle te benutten.

Na de MBO-dienstverlenende sector is doorstroming mogelijk naar het LOBO. Het vakkenpakket op MBO-niveau bevat onder meer Horeca, Faciliterende Dienstverlening, Uiterlijke verzorging, Welzijn en Zorg en Mode en Creatie.

De school zal op 15 november 2021 starten en is een middagopleiding met modulair onderwijs. Voor meer informatie: Tel: 8532243 (Whatsapp).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameICT-training voor leerkrachten MBO-dienstverlenende sector