woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

ICT studenten PTC namen deel aan ‘seeds for the future’

lees ook ...

Dodental stijgt na Marapi-vulkaanuitbarsting in Sumatra

Het is triest om te horen over de gevolgen van de uitbarsting van de Marapi-vulkaan op Sumatra. De situatie lijkt zeer gevaarlijk te zijn, en het aantal slachtoffers en de verwoesting van nabijgelegen...

In Costa Rica is er van 9 tot 16 oktober de ICT-training  ‘seeds of the future’ gehouden. Het bedrijf Huawei heeft acht prominente ICT-studenten van het Poly Technic College, University of Applied Science, in de gelegenheid gesteld om hieraan deel te nemen en met leeftijdgenoten wereldwijd van gedachten te wisselen. Alle Surinaamse studenten hebben hun diploma gehaald. Ronomedjo werd gekozen tot campus ambassadeur.

Shiwani Khemai, Prithvi Loetawan, Rohit Ramautar, Richard Kuils, Shivan Ghoerai, Santosh Sewdien, Kelsey Ronomedjo en Sheniel Prasad hebben deelgenomen aan de training en zijn teruggekeerd met nieuwe kennis over de laatste technologie zoals 5G. Artificial intelligence, digitalisering en andere innovatieve ideeën horen daarbij. De studenten werden ook in de gelegenheid gesteld leiderschapstrainingen te volgen. Een deel van de training was verplicht, en zestig procent moest positief worden afgerond, onder andere als groepsopdracht. Het programma was ‘intensief, interactief, intensief en uitdagend’.

“Zo was het Tech4Good project één waarbij wij een thema moesten kiezen, onderzoeken wat het probleem is, brainstormen over de oplossingen middels technologie en vervolgens presenteren op de laatste dag”, zegt Sewdien, één der deelnemer uit Suriname.“Het was misschien dan wel een intensieve training maar wij zijn trots op wat wij hebben neergezet”.  Hiervoor werd een certificaat en een award uitgegeven.

Sociaal ondernemerschap heeft hen zeer aangesproken. De studenten zijn ook tevreden over de organisatie. Er was ruimte voor culturele uitwisseling. Ook is er gezorgd voor voldoende ontspanning. Rescate Wildlife Rescue Center, een kabelbaan, een chocolade tour in Vista Los Sueños Adventure Park, Costa Rica’s Original Coffee Tour en Britt Coffee Tour mochten zij ervaren. Ter afronding van het programma was er  een award ceremonie en een cocktail receptie.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameICT studenten PTC namen deel aan 'seeds for the future'