donderdag 25 juli 2024
31 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
5
(1)

ICT asociatie krijgt nieuw bestuur

lees ook ...

Santokhi: Boekwerk  als van Bouta

Sinds vorige week verdeelt Santokhi een boekwerk van 100 pagina's aan "verworvenheden". Klinkklare leugens onder de lange titel: van Crisisbeheersing naar Stabilisering, Groei en Duurzame Ontwikkeling...

De branchevereniging voor ICT bedrijven, heeft op 28 januari 2022 bij acclamatie een nieuw bestuur gekozen met Anvit Ramlakhan (CEO Datasur) als voorzitter, Charissa Sharman- Parmanand (Internal Auditor VSH United) als secretaris en Sheetal Ramkhelawan- Sujan (Co-Founder & Co-Director Lybra N.V.) als penningmeester en Nilesh Bishesar (GM Qualogy Caribbean- Suriname) en Furgell Pinas (Business Development Manager Telesur) als commissaris.

Het uittredend bestuur, bestaande uit voorzitter Anuskha Sonai (CEO Spang Makandra), secretaris Rajiv Hieralal (CEO APPTASTIC), penningmeester Isabelle Caldeira (Operations Manager BNETS) en de commissarissen Anvit Ramlakhan (CEO Datasur) en Gerard den Dekker (Manager UCC), kijkt terug op een succesvolle bestuursperiode. Tijdens haar bestuursperiode heeft het bestuur kunnen werken aan haar ambitie om door te groeien tot ‘de kern van de digitale economie’ waar digital inclusie de boventoon voert.

Een aantal hoogtepunten uit deze bestuursperiode zijn: De MOU 5 ICT Associaties in de regio: Suriname, Grenada, Barbados, St. Lucia, Guyana, Belize. De samenwerking met de UNDP: Digital Inclusion for Sustainable Development. De MOU met de Presidentiële Werkgroep e-Gov commissie. De MOU met de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA). De lancering van de ICT Vision 2030. Het seminar ICT Vision 2030 Digital Inclusion for Sustainable Development. De samenwerking met VSB en VES voor de Debattenserie “De Economische Dialoog”. De bijdrage aan het totstandkomen van het Tripartiet Akkoord tussen de werkgevers, werknemers en de overheid van Suriname. De bijdrage aan de totstandkoming van het Meerjaren Ontwikkelingsplan van Suriname

Over het nieuwe bestuur zegt Anuskha Sonai: “We zijn er opnieuw in geslaagd een dynamisch en gedreven team bijeen te brengen die gepassioneerd is om de leden en de samenleving te dienen. Ik heb hoge verwachtingen van hen en heb al toegezegd mij in commissies te blijven inzetten voor de ICT Sector. Naast hen dank ik iedereen die met ons samenwerkt en constructief in onze vereniging investeert, en in het bijzonder al onze leden” eindigt Anuskha Sonai.

Anvit Ramlakhan, de nieuwe voorzitter van de ICT Associatie, geeft aan:“Wereldwijd wordt de toepassing van ICT als een enabler gezien voor de groei en ontwikkeling bij verscheidene sectoren en industrieën (4e IR). Het is voor ons als nieuw ICT-As bestuur het voorrecht (en plicht) om ook in Suriname een dergelijke transitie teweeg te brengen. Een transitie waar er een duidelijke visie en invulling is van een digitaal Suriname (informatie maatschappij), waarbij innovatieve informatie- en communicatietechnologieën sociale, politieke, ecologische, economische, duurzame groei en inclusieve ontwikkeling voor en door elke Surinamer mogelijk maken”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameICT asociatie krijgt nieuw bestuur