woensdag 29 november 2023
26.6 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Iamgold bekostigt studie zeven bursalen

lees ook ...

Binnenland vreest voedseltekort

De extreme droogte maakt vrachtvervoer in het binnenland bijna onmogelijk. Oogsten zijn voor een groot deel ook mislukt door dezelfde droogte. Behalve de plaatselijke bevolking heeft ook de Medische Z...

Het bedrijf Iamgold heeft onlangs de 13e editie van zijn beurzenprogramma uitgevoerd. Hierbij zijn zeven van de bestgeslaagde voj-leerlingen uit het district Brokopondo gekozen voor deelname. Hun verdere studie in Paramaribo zal worden bekostigd door het internationaal bedrijf, alsook hun verblijf en begeleiding.

De scholieren hebben samen met hun ouders contracten moeten ondertekenen. De nieuwe bursalen zijn Concherita Amimba, Genelia Asabina, Nekysha van der Kamp, Mervinitha Aboikoni, Chemeldy Jeroe, Sergio Pavion en Lionel Pinas.

Het hoofd van het Bureau VOS, Vernon Kersout, zei enorm dankbaar te zijn dat bedrijven ondersteuning bieden aan behoeftige scholieren. Vooral op plekken waar de overheid er niet bij kan.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur staat voor gelijke kansen voor alle kinderen en is goed gestemd met alle particuliere initiatieven ter ondersteuning van de gedachte.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIamgold bekostigt studie zeven bursalen