zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
0
(0)

Iamgold bekostigt studie zeven bursalen

lees ook ...

127 Surinamers onderscheiden ivm Srefidensi

In verband met 47 jaar staatskundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, heeft president Santokhi vandaag, 23 november 2022, 127 mensen onderscheiden om hun uitzonderlijke prestaties voor Sur...

Het bedrijf Iamgold heeft onlangs de 13e editie van zijn beurzenprogramma uitgevoerd. Hierbij zijn zeven van de bestgeslaagde voj-leerlingen uit het district Brokopondo gekozen voor deelname. Hun verdere studie in Paramaribo zal worden bekostigd door het internationaal bedrijf, alsook hun verblijf en begeleiding.

De scholieren hebben samen met hun ouders contracten moeten ondertekenen. De nieuwe bursalen zijn Concherita Amimba, Genelia Asabina, Nekysha van der Kamp, Mervinitha Aboikoni, Chemeldy Jeroe, Sergio Pavion en Lionel Pinas.

Het hoofd van het Bureau VOS, Vernon Kersout, zei enorm dankbaar te zijn dat bedrijven ondersteuning bieden aan behoeftige scholieren. Vooral op plekken waar de overheid er niet bij kan.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur staat voor gelijke kansen voor alle kinderen en is goed gestemd met alle particuliere initiatieven ter ondersteuning van de gedachte.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIamgold bekostigt studie zeven bursalen