donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
5
(1)

IACHR bereid technische assistentie te verlenen aan Suriname

lees ook ...

Sessie over voeden en opvoeden voor tienermoeders op Latour

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) heeft op zaterdag 18 maart 2023 een sessie 'Opvoedingsvaardigheden' georganiseerd in Stibula te Latour voor schoolgaande tienermoeders. Hierme...

Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op maandag 06 februari een onderhoud gehad met een delegatie van de Inter-Amerikaanse Commissie voor mensenrechten (IAHCR).

De IACHR-delegatie onder leiding van de commissarissen Edgar Stuardo Ralón Orellana en Margarette May Macaulay is in Suriname in het kader van promotionele en technische assistentie van het IAHCR.

Dit bezoek dient als follow-up van eerdere werkontmoetingen tussen Suriname (ministerie van BIBIS en ministerie van Justitie en Politie) en de IACHR, die plaatsvonden in 2020 en 2021. Het huidige bezoek heeft tot doel de betrekkingen van de commissie met het land te versterken. Ook de staat Suriname mag de IACHR verzoeken technische assistentie te verlenen aan statelijke en niet-statelijke actoren.

Suriname heeft specifiek om advies gevraagd bij het uitvoeren van overheidsbeleid met een mensenrechtenbenadering, met betrekking tot het opstellen van een nationaal Mensenrechtenplan en bij het voorzien in institutionele versterking van het management van het Nationaal Mensenrechteninstituut.

Minister Ramdin heeft tijdens de ontmoeting het belang van de bescherming van de mensenrechten voor de Surinaamse regering in herinnering gebracht. De bewindsman gaf aan dat Suriname de waardevolle bijdrage van de commissie aan de bevordering en bescherming van de mensenrechten in de landen van het westelijk halfrond erkend.

Tot slot gaf minister Ramdin aan de vervolgontmoetingen van dit bezoek toe te juichen waarbij relevante actoren bewust zullen worden gemaakt van het werk van de commissie, de beginselen en normen van het Inter-Amerikaanse systeem van mensenrechten, evenals de mechanismen van de IACHR door het delen van informatie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameIACHR bereid technische assistentie te verlenen aan Suriname