zaterdag 24 september 2022
32.8 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
5
(1)

Hydroponic training voor mensen met beperking

lees ook ...

Politie Regio Midden houdt spoedoverleg

De politietop van Regio Midden is op zondag 18 september jongstleden voor spoedoverleg bijeen gekomen om issues de veiligheid rakende in Regio Midden te bespreken. Er zijn daarbij instructies gegeven ...

De training ‘Basis Hydroponic’ is opgezet om mensen met een beperking de nodige skills aan te brengen, teneinde een onderneming te kunnen starten. Deze training wordt verzorgd door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO),  in het kader van het Basic Needs Trust Fund project: ‘Micro-ondernemerschap voor mensen met een beperking’.

Clyde Ford, trainer bij de SAO, heeft aangegeven dat het telen op water (hydroponic) voordeliger en sneller is voor de aanplant van de verschillende soorten bladgroenten. Ford heeft benadrukt dat de aanschaf van zwarte aarde of bemesting helemaal komt weg te vallen, waardoor de kosten minder zijn. De cursisten hebben de basisvaardigheden aangeleerd om op economische manier te telen op water en in het natraject zullen zij kennis maken met het geavanceerd systeem van hydroponics.

Directeur van SAO, Joyce Lapar, heeft benadrukt dat deze training bestemd is voor personen vanaf 16 jaar met een auditieve -, visuele – en een lichamelijke beperking, maar de cursist moet wel instaat zijn de handen te kunnen gebruiken. Lapar heeft aangegeven dat deze training als doel heeft om de trainees op een eenvoudige manier middels een watersysteem leren planten en uitbouwen tot verkoop.

De directeur gef verder te kennen dat er momenteel gewerkt wordt aan de voorbereiding op het natraject om te komen tot een ‘advanced hydroponics’ training. Verder heeft Lapar de doelgroep aangemoedigd om ook hun plek in te nemen in de arbeidsmarkt en te streven naar ondernemerschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHydroponic training voor mensen met beperking