maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

HVB kritiek op huidige regering: “Onder Bouta was het nooit zo erg”

lees ook ...

Marktventers Leiding 11A krijgen training in ondernemerschap...

Zeventien venters van de markt van Leiding 11A nemen deel aan de training ‘Basic Entrepreneurship, Food Packaging and Labelling’, georganiseerd door de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) in sam...

Tijdens de opening van een infocentrum in het ressort Koewarasan afgelopen zaterdag heeft HVB-partijleider Raymond Sapoen scherpe kritiek geuit op de huidige regering van president Chandrikapersad Santokhi en Vicepresident Ronnie Brunswijk. “De president heeft nu ruzie met iedereen: een groot deel van de vakbeweging, de economen van Suriname, maar vooral met zijn eigen coalitie. Dit komt door frustratie en onmacht om de huidige maatschappelijke en economische verloedering te stoppen. Dit is het resultaat van vier jaar regering-Santokhi”, aldus Sapoen.

Sapoen benadrukte dat de HVB in staat is zetels te behalen bij de komende verkiezingen, maar dat het belangrijker is deze zetels om te zetten in regeermacht. Hij pleitte voor transparantie over de staatsuitgaven en -inkomsten en riep op tot financiële soberheid bij overheidsfunctionarissen en instituten. “Wat nu gebeurt zonder enige controle, weet alleen het Kabinet van de President!” voegde Sapoen toe.

HVB-voorzitter Mike Noersalim benadrukte het belang van de komende verkiezingen voor zowel het land als de partij. Hij beweerde dat de HVB geen etnisch verdeelde partij is, in tegenstelling tot de huidige coalitie, en dat natievorming opnieuw moet worden aangepakt, te beginnen bij het onderwijs. Noersalim riep de aanwezigen op zich voor te bereiden op het partijcongres van 8 juni, waar samenwerking met andere politieke partijen besproken zal worden.

Tijdens de bijeenkomst in Wanica werd ook het nieuwe afdelingsbestuur van Wanica geïnstalleerd, onder leiding van Hendrik Kasimin. Het bestuur bestaat uit 12 personen en zal zich inzetten voor de mobilisatie in het district.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHVB kritiek op huidige regering: "Onder Bouta was het nooit zo erg"