zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
0
(0)

HVB hoopt op doeltreffende noodmaatregelen overheid in goud sector

lees ook ...

Opknapbeurt van 30 km wegen in Uitkijkpolder afgerond

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het districtscommissariaat Saramacca hebben recentelijk 30 kilometer aan wegen in de Uitkijkpolder opgeknapt. Ook lozingen zijn opgeruimd. De...

Met diepe ontzetting en droefheid heeft de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) vernomen dat een goudmijn in het district Brokopondo is ingestort, met het verlies van talrijke levens tot gevolg. Dit tragische incident benadrukt opnieuw de ernstige gevaren die vaak gepaard gaan met illegale goudmijnen, zowel voor de mens als het milieu.

De herinneringen aan gebeurtenissen enkele jaren geleden rondom het Tapoeripa-gebied, waar tientallen mensen zich gevaarlijk dichtbij een graafmachine waagden in de hoop op een nieuwe goudvondst, liggen nog vers in ons geheugen. Helaas zijn dit soort situaties dagelijkse realiteit in en rondom kleine goudmijnen in afgelegen gebieden, waar geen enkele vorm van controle of veiligheidsvoorschriften wordt nageleefd.

Staan we nu opnieuw machteloos in afwachting van een volgende ramp, of is het eindelijk tijd om de sector serieus te reguleren, zodat economisch gewin niet langer ten koste gaat van mensenlevens? De partij hoopt op doeltreffende noodmaatregelen vanuit de overheid en betuigt haar oprechte medeleven aan de nabestaanden en slachtoffers van dit tragische ongeval.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHVB hoopt op doeltreffende noodmaatregelen overheid in goud sector