donderdag 28 september 2023
27.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Hulpadministratie en Bevoorradings opleiding Defensie afgerond

lees ook ...

Bundeling Haïtiaanse gemeenschap in Suriname

Haïtianen in Suriname bundelen na 5 decennia voor verdere ontwikkeling. Marjorie Simon is voorzitter van de Organisation d'Union Sociale des Haitiens à Suriname (OUSHS), de organisatie die de nieuwe r...

Manschappen van het Nationaal leger hebben de afgelopen maand de opleiding Hulp Administratie en Bevoorradingsopleiding afgerond. Zij mochten hiervoor een certificaat in ontvangst nemen in het auditorium van het Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO).

De opleiding startte op 12 oktober 2022 met 37 cursisten, allen in de stand van soldaat oplopend tot korporaal eerste klasse. 17 manschappen hebben deze opleiding succesvol afgerond. De opleiding richtte zich op de professionele ontwikkeling van manschappen tot hulp administrateurs en bevoorraders.

De commandant van de Militaire Specialistische Opleidingen (MSO), majoor Biswane, feliciteerde de geslaagden met de volgende woorden: “Je hebt besloten je leven te bouwen op plichtsbesef en dienstvaardigheid. Je keuze hiertoe is meer dan een beroep; het is een roeping”.

De commandant van het IDO, kolonel Hew A Kee, gaf aan dat deze cursisten mede een cruciale rol spelen in de dagelijkse werking van de totale defensieorganisatie en het mede helpen zorgdragen dat onze militairen de benodigde uitrusting hebben om de opdrachten uit te voeren.

Tot slot werden de instructeurs bedankt voor het bijbrengen van de nodige kennis en vaardigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHulpadministratie en Bevoorradings opleiding Defensie afgerond