donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Huldiging special Oplympicc sporters

lees ook ...

OM spreekt krantenbericht tegen

Naar aanleiding van een bericht dat is gepubliceerd in Times of Suriname, waarin wordt beweerd dat het Openbaar Ministerie (OM) vergeten is bewaring te vorderen van een verdachte, die in verband gebra...

Minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuël, is trots op de behaalde resultaten van de Surinaamse sporters die deel hebben genomen aan de Special Olympics Summer Games, van 12 tot en met 25 juni in Berlijn Duiltsland.

De bewindsvrouw sprak haar bewondering en waardering uit tijdens de huldiging van deze sporters de vorige week in het Frank Cameron Centrum. Verder gaf ze ook aan deze groep sporters te zullen blijven ondersteunen. Emanuël bedankte bij deze gelegenheid ook de coaches, begeleiders en ouders van de sporters voor hun inzet bij dit behaalde succes voor Suriname.

De ROS-bewindsvrouw hoopt dat er hard gewerkt wordt zodat de financiële ondersteuning vanuit het ministerie bij de eerst volgende special olympics summer games die gehouden zal worden in Australië, tijdig overgemaakt zal worden naar de organisatie. Verder legt ze uit dat de financiële donatie vanuit ROS echter het kostenplaatje niet kon dekken. Hierdoor moest er een beroep gedaan worden op het ministerie van financiën voor financiële ondersteuning, dat niet vóór vertrek van de sporters in orde gemaakt kon worden.

Ondertussen is het financieel gedeelte vanuit de overheid helemaal rond. De minister en de gehele Surinaamse gemeenschap zijn bijzonder trots op de Special Olympians dat zij op zo een succesvolle wijze het internationale podium voor Suriname hebben behaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuldiging special Oplympicc sporters