vrijdag 2 juni 2023
28 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Huldiging en decoratie Jubilarissen Defensie

lees ook ...

Suriname schittert tijdens Caribbean Culture Day 2023 in Bei...

Op zaterdag 27 mei vond de Caribbean Culture Experience 2023, ook bekend als Caribbean Culture Day 2023, plaats in Beijing, China. Dit evenement werd georganiseerd door 6 van de 8 ambassades van Caric...

Het ministerie van Defensie huldigde en decoreerde op 12 mei jongstleden ruim 182 personeelsleden. Het gaat om burgerpersoneelsleden met 25, 30, 35 en 40 dienstjaren en militairen met 25 jaar militaire trouwe dienst. In de groep bevonden zich ook 23 gepensioneerden.

Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie zei: “Maar we zijn er nog niet, want we hebben iets meer dan 2000 mensen die nog wachten op een medaille. Een achterstand vanaf 2014. Dus we proberen elk jaar weer een inhaalslag te plegen. Maar we zijn vastbesloten om u te geven waarop u aanspraak maakt.”

De minister gaf aan dat de huldigingen en decoraties niet in één keer mogelijk waren, omdat de financiele ruimte daar niet toereikend voor was. De bewindsvrouw bedankte de personeelsleden voor geduld, liefde, dienstbaarheid en inzet voor land en volk. Zij benadrukte hoe belangrijk het personeel is voor de defensieorganisatie. “Wij werken om elkeen uit die samenleving het gevoel van bescherming en veiligheid te geven. Dat we ons inzetten dag en nacht voor het volk van Suriname. Daarom bestaan we als ministerie van Defensie”, aldus minister Mathoera.

Kolonel Werner Kioe A Sen, bevelhebber van het Nationaal Leger, benadrukte dat het geen eenvoudige opgave is om jarenlange trouwe dienst aan de defensie organisatie te realiseren. “De uitdagingen zijn niet eenvoudig, maar u heeft dat alles kunnen trotseren. Het moeten vertoeven in het binnenland en langs de grenzen voor weken en soms maanden, met gebrekkige middelen in een onveilige omgeving, weg van het gezin en de familie”, aldus de legertopman.

De kolonel vervolgde met te zeggen: “Het moeten omgaan met wapens, blootgesteld zijn aan wapens en het mede moeten garanderen van de nationale veiligheid waarbij het eigen leven vaak op het spel staat, zijn enkele van de omstandigheden en uitdagingen waar u mee moest omgaan. En velen van u hebben dit jarenlang gedaan voor Suriname. Als bevelhebber van het Nationaal Leger ben ik bijzonder blij, dankbaar en trots dat ik vandaag in de gelegenheid ben om namens mama Sranan aan u te zeggen: Dank u wel!”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuldiging en decoratie Jubilarissen Defensie