woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

Huize Ashiana krijgt groente en fruittuinen

lees ook ...

Minister Somohardjo beëdigt nieuwe leden van hoofdstembureau...

Op 18 juli 2024 vond in het Lalla Rookhgebouw de installatie en beëdiging plaats van de voorzitters, waarnemend voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van alle tien hoofdstembureaus. De beëdigi...

Stichting Women Suriname Umbrella Foundation onder leiding van Carmen Breeveld is van plan om dit jaar groente- en fruittuinen op te zetten op het terrein van Huize Ashiana. Het doel is om ten allen tijde te beschikken over groente en fruit voor de bewoners. Men wil ook de bewoners, die daartoe in staat zijn actief betrekken bij de activiteiten, zodat zij in beweging blijven. Professionele begeleiders zullen belast worden met het geheel.

De stichting werd opgericht op 28 november 2021, en heeft als doel de krachten te bundelen van de diverse  actieve vrouwelijke ondernemersnetwerken  in Suriname. Dit moet  persoonlijke en expertiseontwikkeling, businessgroei en exportbevordering bij de vrouwelijke ondernemers stimuleren. “Vanuit deze krachtenbundeling, beogen wij een boost te geven aan de economische en financiële onafhankelijkheid van vrouwen in Suriname”, zegt de organisatie.

Women Suriname Umbrella Foundation wil vanuit haar maatschappelijke rol een aantal goede doelen  verbinden aan de stichting.  Het streven is vooruitgang te brengen. Eén daarvan is Huize Ashiana “waar wij ons gezamenlijk voor zullen inzetten met als doel de zelfvoorziening te vergroten en haar te transformeren naar een meer krachtige en zelfvoorzienende entiteit”. De stichting is verder van plan netwerkbijeenkomsten, diverse trainingen en workshops en lokale en internationale conferenties en handelsmissies houden.

In december heeft Women Suriname Umbrella Foundation het kerstfeest  gevierd met  250 seniorenburgers van Huize Ashiana en de 315 medewerkers. Daarbij werd de organisatie bijgestaan door haar samenwerkingspartners uit het Surinaams bedrijfsleven en anderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuize Ashiana krijgt groente en fruittuinen