zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Huize Ashiana in gesprek met ministerie over subsidievertraging

lees ook ...

Ministerie van EZ biedt personeel training in basisvaardighe...

Het Directoraat Ondernemerschap (DO) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft het personeel van het ministerie voorzien van een training genaamd...

Brenda van Daal, de directeur van Huize Ashiana, heeft opheldering gegeven over de vertraging in de subsidieaanvraag en de ontbrekende documenten die tot onrust hebben geleid bij zowel bewoners als personeel. In een interview met ABC Online benadrukte Van Daal dat de subsidieaanvraag voor het eerste halfjaar vóór 31 maart moet worden ingediend, een deadline die zij heeft gehaald door de benodigde stukken zowel per e-mail als per post op 7 februari 2024 in te dienen.

Op 12 februari 2024 heeft Van Daal ook persoonlijk overlegd met de desbetreffende afdeling van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om eventuele ontbrekende stukken te bespreken en aan te vullen. Ondanks deze inspanningen bleek uit een e-mail van het ministerie op 27 maart dat enkele documenten niet volledig waren, wat leidde tot vertraging in de afhandeling van de subsidieaanvraag.

Van Daal heeft echter snel gereageerd op deze bevindingen en de benodigde correcties aangebracht, in de hoop op een spoedige afwikkeling van de zaak. “Ik hoop echt dat we de subsidie snel krijgen; de bewoners zijn alert en hebben reeds van zich laten horen”, aldus Van Daal.

In het weekend van 31 maart 2024 hebben de bewoners van Huize Ashiana bijna twee dagen lang actie gevoerd, mede vanwege de onzekerheid rondom de subsidie. Dit komt bovenop de eerdere acties van het personeel, dat eerder in actie kwam vanwege achterstallig loon, beloofde toeslagen, loonaanpassingen en vaste aanstellingen die niet werden nagekomen. De situatie bij Huize Ashiana blijft dus gespannen, in afwachting van de verdere afhandeling van de subsidieaanvraag door de autoriteiten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuize Ashiana in gesprek met ministerie over subsidievertraging