zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Huize Ashiana heeft moestuin

lees ook ...

President Santokhi versterkt banden met China tijdens staats...

President Chandrikapersad Santokhi werd met een ceremoniële ontvangst verwelkomd door president Xi Jinping van de Volksrepubliek China. De ontmoeting vond plaats op 12 april 2024 bij de oostelijke ing...

Huize Ashiana is sinds 2019 begonnen met een tuinbouwproject. Vanaf het begin was het doel bezighouden van de bewoners op een ontspannen manier en het voorzien in groenten voor de instelling.  Shell heeft uiteindelijk de tuin volledig  gefinancierd.  Parmas Green, Kosmos Energy Suriname hebben een wezenlijke bijdrage geleverd aan het geheel. Men zal gebruik maken van het hydrocultuursysteem.

  “Terwijl je bezig bent je eigen groenten te produceren, bevorder je jouw mentale en fysieke gezondheid. Dit zijn de voordelen van duurzame projecten waarin wij graag investeren,” zei Andrew Hepburn, landelijk voorzitter van de Shell afgelopen vrijdag bij de overdracht van de moestuin aan Huize Ashiana.

Er zal geteeld worden middels het hydrocultuursysteem. Het is een nieuw teeltsysteem. Volgens de informatie is het milieuvriendelijker. Hepburn geeft toe dat de Shell in Suriname is voor de olie en gasindustrie. Het bedrijf investeert ook in diepzee projecten, maar dat het voor hun bedrijf ook erg belangrijk is om projecten te doen, die bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap deelt hij ook mee. “Dit is onderdeel van onze sociaal investeringsstrategie”.

De bewoners van Huize Ashiana zij enthousiast hierover. Enkelen zijn een maand lang getrained door het bedrijf Parmas Green Farm om met het systeem om te gaan. De tuin is door dit bedrijf aangelegd,

Kosmos Energy Suriname is twee jaar geleden door het tehuis benaderd voor financiering om hun tuinproject uit te breiden met hydrocultuur. Shell nam later over van Kosmos Energy in blok 42  en is toen ook doorgegaan met Ashiana.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuize Ashiana heeft moestuin