dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Huisbezoeken en specialistische zorg in nieuw medisch centrum in Marowijne

lees ook ...

Koersdaling of koersfaling 

Het gesprek van de week in Suriname is de koers die vanaf vorige week dagelijks daalde. Zo is de koers in een week van 38 Surinaamse dollars voor 1 euro naar 31 voor inkoop door de Cambio’s en de US d...

Met de recente opening van het Y & E Medisch Centrum Moengo (MCM) worden preventie- en promotie-inspanningen gestart voor betere gezondheidszorg in het district Marowijne en naburige dorpen. Dit verklaarde dr. Fabian Emanuel tijdens de inauguratie van het medisch centrum op 20 januari 2024.

Volgens dr. Emanuel, verbonden aan het MCM, zal het centrum zich niet beperken tot poliklinische behandelingen. De dienstverlening wordt uitgebreid met wekelijkse huisbezoeken, waarbij een analyse wordt gemaakt van de thuissituatie, aangezien de behandeling van een cliënt een bredere aanpak vereist.

Door huisbezoeken kan gerichte informatie worden verstrekt, waardoor preventieve maatregelen kunnen worden genomen en de gezondheidszorg wordt bevorderd. Ook zullen wekelijks verschillende specialisten aanwezig zijn, waaronder een radioloog, internist en kinderarts.

Vicepresident Ronnie Brunswijk werd gevraagd om de mogelijkheid te creëren dat het medisch centrum rechtstreeks contact kan opnemen met de ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken en Volkshuisvesting, met name voor behoeftige patiënten. Er wordt momenteel gekeken naar samenwerking met de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuisbezoeken en specialistische zorg in nieuw medisch centrum in Marowijne