maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Huisarts belast met covid-19 patienten in thuisisolatie

lees ook ...

Edgar Davids vierde zijn 50ste verjaardag in het Surinaams b...

Edgar Davids  heeft op 13 maart  zijn 50ste verjaardag in het binnenland van Suriname gevierd. Zijn plan om zijn verjaardag in alle stilte in de natuur door te brengen, is niet gehonoreerd door de omg...

Huisartsen  monitoren positief geteste patiënten, die in huisisolatie zitten. Maltie Mohan-Algoe, die het een prima idee vind, om de covid-19 zorg op die manier te ontlasten is vanaf de tweede golf betrokken geweest bij zowel de zorg als de nazorg. Sinds de tweede golf hebben huisartsen deze zorg op zich genomen

Suriname  maakt al drie weken de derde besmettingsgolf  mee. “Ik monitor telefonisch, via WhatsApp of via videocall mijn Covid-19-patiënten die geen extra zuurstof nodig hebben, en geen ernstige onderliggende chronische aandoeningen hebben.”

Zij is  wel voldoende uitgerust om deze (extra) zorg te verlenen. Ze beschikt over de nodige Personal Protective Equipment (PPE’s) en apparatuur om de werkzaamheden die erbij horen  te verrichten. ‘Echter zou het handig zijn als ik mijn Covid-19 thuispatiënten een thermo- en zuurstofmeter zou kunnen meegeven. De ademhaling monitor ik via videocall.” Het zou  goed zijn als ook de patiënt voldoende uitgerust zou zijn.

(Thuis)monitoring van Covid-19 patiënten op de vitale functies geschiedt bij de inheemse volkeren in het binnenland drie keer per week, vertelt Maureen Wijngaarde-van Dijk, onderdirecteur Medische Zaken van de Medische Zending. “Gezondheidswerkers van de poli gaan naar de patiënten toe of we vragen hen naar de poli te komen met inachtneming van de protocollen. Er wordt dan getest op bloeddruk, ademhaling, hartslag en lichamelijke klachten.” Bij enkelen  wordt er ook telefonisch of via WhatsApp monitoring gedaan. ‘Maar het is moeilijk om voor mensen in het binnenland in thuisisolatie te gaan, want dat betekent geen hossel, geen geld”, volgens Wijngaarde-van Dijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuisarts belast met covid-19 patienten in thuisisolatie