woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
4
(1)

Huis Elizabeth Samson eindelijk in handen van gelijknamige stichting

lees ook ...

OW vraagt extra middelen aan voor verhoogde kosten en waterc...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een nota van wijziging ingediend om extra middelen aan te vragen voor het dienstjaar 2023. Dit verzoek is gedaan vanwege de stijgende kosten van goederen ...

Het huis van de historische Elizabeth Samson heeft vanaf 19 januari jongstleden een nieuwe eigenaar. Stichting ‘Elizabeth’s Samson’s huis’ is nu officieel de eigenaar van het monumentale gebouw. De verkoop kwam mede tot stand met medewerking  van Vicepresident Ronnie Brunswijk. Het verkoopproces duurde lang omdat de overheid een aantal zaken in orde moest maken voor er tot de verkoop van het huis kon worden overgegaan.

Vorig jaar bracht Cynthia Mc Leod een bezoek aan de VP waarbij zij hem de plannen meedeelde welke de Stichting ‘Elizabeth’s Samson’s huis’ had met het historische gebouw. Daarbij gaf zij ook de problemen aan die de verkoop stagneerden. De VP beloofde om het deel dat de regering moest doen zo snel mogelijk in orde te maken en voegde de daad bij het woord.

Elizabeth Samson leefde van 1715 tot 1771 en was de eerste zwarte vrouwelijke millionair van de Amerika’s. Het huis van Elizabeth Samson staat op de wereld erfgoed lijst van de UNESCO.

Het stichtingsbestuur gaat het gebouw restoreren, waarna het ingericht zal worden naar de stijl waarin het was tijdens het leven van Elizabeth Samson  in de 18de eeuw. Het huis zal in de toekomst voor toeristen worden opengesteld ter bezichtiging.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuis Elizabeth Samson eindelijk in handen van gelijknamige stichting