zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(2)

Huis Anton de Kom ingestort

lees ook ...

Geen visum naar de VS tussen 31 juli en 23 augustus

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft meegedeeld dat er ‘personeelswijzigingen’ plaatsvinden tussen 31 juli en 23 augustus dit jaar. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om een visum naar Am...

Het huis te Frimangron verkeerde al jaren in vervallen staat, terwijl het cultureel erfgoed is en een monument. Onlangs stortte het huis in. De houten woning verkeerde in deplorabele staat, vandaar dat er in oktober al een schutting om het huis werd gebouwd. 

Dat zei kleinzoon Marcel de Kom deze week tegen ABC Online. Het idee is om het huis af te breken waarna er een replica van de woning op dezelfde plek verschijnt, namelijk op de hoek van de Hofstraat en de Anton de Komstraat.

De werkzaamheden zouden reeds gestart zijn, maar hebben wat vertraging opgelopen onder ander door het overlijden van Anton’s zoon Cees de Kom en zijn vrouw, op respectievelijk 25 november en 08 december 2021.

Het is de bedoeling dat dit project van de maand weer wordt opgepakt. De restanten van het huis zullen netjes afgebroken en verwijderd worden, waarna de stappen gezet zullen worden voor de nieuwbouw op basis van een schets van de replica. Deze zal daarvoor nog nader uitgewerkt worden.

Kleinzoon Marcel de Kom vindt het belangrijk dat dit huis wederom gebouwd wordt. Het huis moet dienen als een momument en symbool voor de rol die revolutionair De Kom heeft gespeeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuis Anton de Kom ingestort