zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Huidige covidmaatregelen nog minimaal een week gehandhaafd

lees ook ...

700 bereidverklaringen uitgereikt in Brokopondo

Vice president (VP) Ronnie Brunswijk en de minister van Grondbeleid (GBB) en Bosbeheer, Dinotha Vorswijk, hebben op vrijdag 24 maart, samen 700 bereidverklaringen uitgereikt aan bewoners van het distr...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid maakte op de Covid-persconferentie die vandaag in de Congreshal werd gehouden bekend, dat de huidige Covid-19-maatregelen nog een week van kracht blijven. “Na een week volgt er een evaluatie en een update hoe we verder gaan. De trend en infecties zullen bepalend en leidend zijn”, zei de minister.

Minister Ramadhin legde uit dat er aan vier bepalende sectoren aandacht besteed zal worden. “Het gaat hierbij om de overheidskantoren, markten, recreatieoorden en onderwijsinstellingen. Deze sectoren worden continu gemonitoord en er wordt overleg met ze gepleegd over de vorderingen van de protocollen”, zei de minister.

De minister gaf aan dat de instructies voor de markten duidelijk zijn en dat er morgen al inspectie is. Ook zei de minister dat de Centrale Markt Paramaribo en de Noodmarkt deze week misschien  weer open gaan, maar met strengere maatregelen voor de handhaving en naleving van de Covid-protocollen.

Wat het openen van de recreatieoorden betreft gaf de bewindsman aan dat dat nog een te groot risico is. “Doordat de overheidskantoren en scholen gesloten zijn, kunnen er grote groepen mensen naar de oorden trekken. Dit kan een grote bron van infecties vormen”

De minister zei over twee weken de piek in besmettingen van deze tweede covid golf te verwachten waarna er  een daling in zicht moet komen. De minister deed een beroep op de samenleving om de maatregelen bewust na te leven. “De beweging van de samenleving zal bepalend zijn voor de transmissie”, aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuidige covidmaatregelen nog minimaal een week gehandhaafd