woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Huawei gaat Suriname helpen met e-Gov-strategie

lees ook ...

Bee: The government needs to put forth more effort to meet i...

To reach its objectives, the government needs to put in more effort. Additionally, it must work above party politics and improve communications with society. When asked for a reaction regarding the up...

De Surinaamse overheid zal van het Chinese telecombedrijf Huawei ondersteuning krijgen in het helpen realiseren van de e-Government doelstellingen. Er is in verband hiermee vrijdag door het bedrijf, samen met het team van e-Gov Suriname, in het Marriot Hotel een ICT-summit gehouden.

De onderdirecteur e-Gov van het Kabinet van de President, Prewien Ramadhin en de CEO van Huawei in Trinidad en Tobago Jeff Jin, hebben beiden het belang van samenwerking op het gebied van Informatie, Communicatie en Technologie (ICT) benadrukt. Deskundigen van Huawei uit China en andere delen van de wereld hebben op de bijeenkomst de Surinaamse e-gov deskundigen laten zien wat het bedrijf allemaal te bieden heeft op het gebied van e-government.

Naast het team van e-Gov hebben stakeholders van diverse ministeries geparticipeerd aan de summit. Virtueel hielden de Chinese IT-experts demonstraties hoe ze andere overheden hebben geholpen met e-Government projecten. Ook werd gewezen wat het bedrijf te bieden heeft op het gebied van technologie, cyber security, knowledge sharing en experience.

Ramadhin gaf aan dat het bedrijf alvast wil laten zien wat zij kan aanbieden aan Suriname. Na de summit zullen de experts van het bedrijf samen met technici van de verschillende ministeries samenzitten om het verdere traject van de e-Gov strategie te bepalen.

“Hiermee moet het leven van de burger makkelijk worden met behulp van technologie en digitale diensten. We gaan kijken wat voor e-services aangeboden kan worden, zodat mensen niet meer in langere rijen hoeven te gaan staan en hoe ze alles online kunnen doen”, zei onderdirecteur Ramadhin.

Jeff Jin, Ceo van Huawei in Trinidad & Tobago zei dat de Covid-19-pandemie de grootste drijfveer is geweest voor het bedrijf om landen als Suriname te helpen aan een digitale transformatie en het toepassen van technologie. Met het oog op de hedendaagse problemen is het volgens hem meer dan nodig om met elkaar te converseren over mogelijke oplossingen.

Verschillende Caribische en Latijns-Amerikaanse landen zijn intussen geholpen. Het bedrijf zal niet alleen een bijdrage leveren aan e-Gov, maar stelt ook vijf plaatsen beschikbaar voor ICT-studenten in Suriname in haar programma Seed for the future. In dit programma biedt Huawei ICT-studenten over de hele wereld bootcamps aan om in hun laboratoria mee te kijken en met onderzoekers naar nieuwe technologieën te kijken, zoals artificial intelligence en big data.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHuawei gaat Suriname helpen met e-Gov-strategie