dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
1
(1)

HPV-vaccinatieprogramma van start: bescherming tegen HPV ziekten versterkt

lees ook ...

NPS start dialoog met gemeenschap voor verkiezingen 2025

De Nationale Partij Suriname (NPS) is actief bezig om haar nieuwe visie en strategieën voor de verkiezingen van 25 mei 2025 te delen met de samenleving. In dit kader organiseert de partij, samen met h...

Het humaan papillomavirus (HPV) is verantwoordelijk voor een scala aan ziekten bij zowel mannen als vrouwen, waaronder baarmoederhalskanker, peniskanker, hoofd-halskanker en genitale wratten. Gelukkig kan het HPV-vaccin bescherming bieden tegen de meest gangbare typen HPV, en in de meeste gevallen volstaat slechts één injectie om volledige immuniteit te bereiken.

Het Nationaal Immunisatie Programma (NIP) van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg van het Ministerie van Volksgezondheid heeft het initiatief genomen om een landelijke vaccinatiecampagne tegen HPV op scholen opnieuw te lanceren. Dit initiatief beoogt meer meisjes én jongens te beschermen tegen HPV-gerelateerde ziekten, waaronder kanker. Het is bewezen dat kinderen een krachtigere immuunrespons ontwikkelen die tientallen jaren aanhoudt. Daarom is het beleid om meisjes en jongens tussen de 9 en 13 jaar te vaccineren tegen HPV.

De officiële aftrap voor de HPV-vaccinatiecampagne op scholen, bedoeld voor alle meisjes en jongens tussen de 9 en 13 jaar die de basisschool bezoeken, zal plaatsvinden op donderdag 25 april 2024 op de Sohansingh school in Paramaribo.

Meisjes en jongens van 14 tot 20 jaar hebben ook de mogelijkheid om het HPV-vaccin te ontvangen op de poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Medische Zending (MZ), evenals in het BOG Medisch Centrum.

Door samen te werken kunnen we HPV-gerelateerde ziekten, zoals baarmoederhalskanker, effectief bestrijden. Laat je vaccineren en draag bij aan een gezondere toekomst!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHPV-vaccinatieprogramma van start: bescherming tegen HPV ziekten versterkt