dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Houtsector nader bekeken

lees ook ...

Nog 1 jaar tot de volgende verkiezingen

De regering van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in Suriname is inmiddels vier jaar aan de macht, met nog één jaar te gaan voor de volgende verkiezingen. Santokhi’s regering, ...

Op 3 en 4 december organiseert de presidentiële taskforce onder leiding van Pertap Bissumbhar een workshop ‘Ordening en transformatie houtsector’. Hiermee wordt het beleid van de houtsector nader bekeken. Men zal zoveel mogelijk alle locale actoren betrekken. Export van rondhout  en illegale houtkap moet worden afgebouwd. Hierover zal er gebrainstormed worden tijdens deze workshop.

Het plan is om de overheid, het bedrijfsleven, lokale inheemse en tribale gemeenschappen, als niet-gouvernementele organisaties de ruimte te geven om hun zienswijze te delen. Vooral duurzaam bosbeheer moet worden gestimuleerd, en de inkomsten van de overheid op dit gebied verhoogd.

Dit alles moet leiden  tot het behoud van Surinames carbon negatieve status met uitzicht op inkomsten voor de staat door middel van verkoop van koolstofkredieten.

De taskforce zal dit doen in samenwerking met de WWF Guianas en Conservation International Suriname. Een declaratie zal aan het eind van de workshop worden gepresenteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoutsector nader bekeken