maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Houtsector nader bekeken

lees ook ...

The president is prepared to meet with the leader of China

The Chinese president Xi Jinping will meet with President Chan Santokhi, who says he is prepared for the meeting. "I am prepared for bilateral discussions between two presidents to strengthen cooperat...

Op 3 en 4 december organiseert de presidentiële taskforce onder leiding van Pertap Bissumbhar een workshop ‘Ordening en transformatie houtsector’. Hiermee wordt het beleid van de houtsector nader bekeken. Men zal zoveel mogelijk alle locale actoren betrekken. Export van rondhout  en illegale houtkap moet worden afgebouwd. Hierover zal er gebrainstormed worden tijdens deze workshop.

Het plan is om de overheid, het bedrijfsleven, lokale inheemse en tribale gemeenschappen, als niet-gouvernementele organisaties de ruimte te geven om hun zienswijze te delen. Vooral duurzaam bosbeheer moet worden gestimuleerd, en de inkomsten van de overheid op dit gebied verhoogd.

Dit alles moet leiden  tot het behoud van Surinames carbon negatieve status met uitzicht op inkomsten voor de staat door middel van verkoop van koolstofkredieten.

De taskforce zal dit doen in samenwerking met de WWF Guianas en Conservation International Suriname. Een declaratie zal aan het eind van de workshop worden gepresenteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoutsector nader bekeken