vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Houtmultinational Greenheart getroffen door pandemie

lees ook ...

Muurschilderingen voor bewustwording ‘Mental Health...

De onthulling van muurschilderingen op de schutting van de Lelydorp Sportbond vond plaats op 05 augustus jongstleden door de First Lady. Dit project werd uitgevoerd door de 'Junior Chamber Internation...

Houtmultinational Greenheart in West-Suriname is ook getroffen door de pandemie. Acht arbeiders zijn tot zondag positief getest op covid-19. De onderneming moest daardoor sluiten. Wel is dat geschied door tussenkomst van Arbeidsinspectie en de districtscommissaris.

Claudette Etnel, bestuurslid van de Greenheart Group Werknemersorganisatie (GGWO heeft de pers voorgehouden dat de overige arbeiders verplicht werden om zich te melden op het werk. Wie thuis blijft wordt ‘bedreigd’ met het ‘no work, no pay’-principe. “De mensen kunnen niet bedreigd worden terwijl hun leven in gevaar is”, volgens een verontwaardigde Etnel.

De GGWO is van plan om minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken schriftelijk hiervan op de hoogte te stellen. De bewindsvrouw bleek op de hoogte te zijn van de besmettingen binnen het bedrijf. De opdracht om te sluiten is ook van haar gekomen.

Zij is echter niet op de hoogte van de ‘no work, no pay’-dreiging. “Zo gauw we de brief van de bond ontvangen, zullen we er onderzoek naar doen, maar het bedrijf weet wel dat dat niet kan”, aldus de bewindsvrouw. De management van Greenheart heeft toegezegd om dinsdag  te reageren op vragen van de pers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoutmultinational Greenheart getroffen door pandemie