Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Houtexport beleid in Suriname wordt verbeterd

Geplaatst

op

Houtsector. Foto Tropenbos

Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) is samen met houtexploitanten bezig te werken aan duurzaam houtexploitatie beleid. Het verlagen van de export van rondhout als primitieve grondstof, maar vervolgens het verhogen van de export van halffabricaten en eindproducten is wenselijk.

Onlangs heeft de minister gesproken met vertegenwoordigers en ondernemers in de houtsector. Walden is ervan overtuigd dat duurzame economische groei, samengaat met duurzaam bosbeheer en houtverwerking. Daarbij behalen wij een hogere productiecapaciteit en hogere exportwaarden voor Surinaamse producten en zo ook hogere inkomsten voor landgenoten.

Tijdens de ontmoeting met de EZ-minister hebben de houtexploitanten ook enkele knelpunten aangekaart, waarmee ze al geruime tijd zitten. De beperkte landelijke productiecapaciteit en kennis voor hoogwaardige exportproducten; infrastructuur; overige kostprijsverhogende maatregelen op lokale houtproductie; en de marktontwikkelingen lokaal en internationaal inzake de veranderingen in de vraag naar houtsoorten vanuit Suriname, zijn allemaal zaken die zijn aangekaart door de ondernemers.

Met de bewindsvrouw is afgesproken om een werkgroep samen te stellen waarin vertegenwoordigd zijn: het ministerie en de belangrijkste stakeholders rakende bosbeheer, houtexploitatie en staatsfinanciën. De vertegenwoordigers en ondernemers in de houtsector, hopen dat zij samen met de werkgroep kunnen komen  tot oplossingen voor een duurzaam houtexploitatie beleid.

Culturu.com

 

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Suriname

Poorten universiteit gesloten om onveilige COVID-19-situatie

Geplaatst

op

Adekus

Uit voorzorg heeft het personeel aangesloten bij de Werknemers Federatie Universiteit (WFU), vandaag besloten om tot nader order niet te werken. Het besluit is genomen, omdat de nodige voorzieningen nog niet zijn getroffen ter bestrijding van het coronavirus.

Suneel Soekhnandan, woordvoerder van de WFU, zegt dat uit voorzorg niet gewerkt wordt. Het universiteitsbestuur heeft afgelopen week nagelaten de WFU direct te informeren dat er besmettingen onder het personeel zijn. Deze gevallen zijn via een tip binnengekomen. Toen WFU de leiding hiermee confronteerde warden de gevallen bevestigd.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen