zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Houten bruggen en steigers worden vervangen door duurzaam materiaal

lees ook ...

Bouwcommissie versterkt team en werkt aan regelgeving voor b...

De Bouwcommissie van het ministerie van Openbare Werken (OW), onder leiding van voorzitter Indersing Gangabisoensingh, is sinds haar installatie actief bezig met het verbeteren van de regelgeving in d...

De houten bruggen en steigers worden door het ministerie van Openbare Werken (OW) vervangen door duurzaam materiaal. Landelijk lagen de renovatiewerkzaamheden van de bruggen enige tijd stil. Ondanks de geringe middelen vond minister Riad Nurmohamed het noodzakelijk om toch enkele bruggen prioriteit te geven om aangepakt te worden.

In verband met zijn gestelde prioriteiten werden de gerenoveerde bruggen: de Kameelbrug, de stalenbrug over het Wanicakanaal en de ophaalbrug over het Saramaccakanaal, officieel opgeleverd. In september vorig jaar is er een contract getekend met het aannemingsbedrijf Bouwvast Jankie, waarbij er tal van projecten zijn uitgevoerd onder dit contract.

Zo werden diverse leuningen aan de Goede Verwachtingweg, Sarangistraat, Nieuw Weergevondenweg (zowel aan de zijde van de Indira Gandhiweg als de Magentakanaalweg), Kolonistenweg, Floralaan over de Tapoeripakreek en de Gompertstraat hersteld. De loopbrug te Oude Charlesburg heeft een grondige renovatie ondergaan.

De Kameelbrug en de stalenbrug over het Wanicakanaal zijn de 2 laatste projecten onder het contract van Bouwvast Jankie. Van beide stalenbruggen zijn de moerbouten van de roosters verwisseld, omdat deze voor teveel geluidsoverlast zorgde voor bewoners in de nabije omgeving.

Bij de ophaalbrug over het Saramaccakanaal zijn er werkzaamheden in PPP-verband uitgevoerd geeft Firazia Ataoellah, hoofd afdeling Bruggen en Steigers van het ministerie van Openbare Werken, aan. Voor deze brug heeft een donateur, die ook baat heeft aan de brug, zich aangemeld op het ministerie.

Er zijn in totaal 94 planken aan Groenhart- en Makagreen hout door de heer Dwarka gedoneerd. Verder is er corboleum gedoneerd, en zijn een machine en gereedschappen beschikbaar gesteld voor het vlot uitvoeren van de werkzaamheden. Het werk zelf is in eigen beheer uitgevoerd door het technische team van de afdeling Bruggen en Steigers en het technische team van dc Saramacca.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHouten bruggen en steigers worden vervangen door duurzaam materiaal