zondag 29 januari 2023
26.6 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Houders en personeel betting kantoren bieden DNA petitie aan

lees ook ...

VP Brunswijk woonde crematie van vriend Dilip Sardjoe bij

Vice President (VP) Ronnie Brunswijk heeft de uitvaart van ondernemer Rudi Dilip Sardjoe op 21 januari jongstleden bijgewoond. Dilip Sardjoe is onder grote publieke belangstelling met staatseer gecrem...

De houders en personeelsleden van bettingkantoren in Suriname overhandigden een petitie aan de griffier van De Nationale Assemblée (DNA), Ruth de Windt. De brief is gericht aan de DNA-voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B.

De aanbieders gave aan: “Al geruime tijd worden in het parlement de kansspelwetten en de wet gaming board besproken. Dit betreft de sector waarin wij werken, verdienen en ons leven kunnen opbouwen.” De petitionarissen geven aan dat de sector gevormd wordt door 15000 personen, waaronder 900 retailers, 3500 werknemers en totaal 4400 personen en hun gezinnen.

In de petitie laten ze zien waar de schoen wringt. “Het komt ons over als zou in uw college sprake zijn van het ontkennen van het bestaan van ons en de onzen”, zeggen zij. Verder wordt benadrukt dat de indruk wordt gewekt alsof de sector het probleem in Suriname veroorzaakt.

De houders en personeelsleden hebben daarom hun misnoegen geuit over het feit dat zij als retailers worden afgestraft, terwijl volgens hun ze de wet en het beleid keurig hebben gevolgd. Ook geven ze aan dat de werknemers vaak laag opgeleid zijn en worden in deze tijd in de steek gelaten. Zij vroegen de DNA-voorzitter de problemen rond deze groep op te lossen.

Na de overhandiging heeft de griffier aangegeven de petitie door te geleiden naar de parlementsvoorzitter ter behandeling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHouders en personeel betting kantoren bieden DNA petitie aan