maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.6 C
Amsterdam
0
(0)

Houders eethuizen negeren regels

lees ook ...

Continued discussion over the phase-out of gasoline subsidie...

The government and oil industry have been debating fuel costs for a while. According to Minister Stanley Raghoebarsing of Finance and Planning, the administration is carefully considering ways to elim...

Eigenaren van sommige eethuizen houden zich niet aan de regels, zegt Rowan Noredjo van het Clusterteam belast met de inspectie van de horecasector in verband met controle en naleving Covid-19-regels. Er mogen maximaal vier personen aan een tafel zitten in zo’n eetgelegenheid. Wat gebeurt, is dat er tientallen personen aan een tafel plaatsnemen.

Ook de bezoekerslijsten worden niet op na gehouden en markeringen worden niet aangetroffen, beweert Noredjo. Als deze zaken worden waargenomen moet de cluster optreden en worden de activiteiten stopgezet.

Naast Covid-regels moeten restauranthouders zich ook houden aan regels die te maken hebben met de hygiëne en de arbeidswetgeving. Als deze maatregelen worden overtreden, dan zal de cluster ook optreden tegen eigenaren van deze ondernemingen.

Recent zijn twee zaken in de horecasector gesloten, omdat zij op het gebied van keukenhygiëne zich niet aan de vastgestelde voorschriften hebben gehouden. De volksgezondheid wordt op die manier in gebracht, zegt Noredjo.

In de voorbije periode is het aantal Covid-19-gevallen in Suriname schrikbarend toegenomen. Er zijn gisteren alleen 40 nieuwe besmettingen geregistreerd.

De jaarwisseling is in aantocht en de ervaring leert dat mensen in deze periode feesten, wat de kans op meer besmettingen zal doen toenemen. Later vandaag zal minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid nieuwe maatregelen aankondigen. De maatregelen zijn in de achter ons liggende periode wel verscherpt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHouders eethuizen negeren regels