woensdag 10 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Houders eethuizen negeren regels

lees ook ...

Canari wil milieu aanpak Suriname door klimaatverandering

Het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI) heeft voor een betere Milieu aanpak in Suriname de focus gelegd op klimaatverandering. In dit kader werd er een forum voor het Readiness Project van ...

Eigenaren van sommige eethuizen houden zich niet aan de regels, zegt Rowan Noredjo van het Clusterteam belast met de inspectie van de horecasector in verband met controle en naleving Covid-19-regels. Er mogen maximaal vier personen aan een tafel zitten in zo’n eetgelegenheid. Wat gebeurt, is dat er tientallen personen aan een tafel plaatsnemen.

Ook de bezoekerslijsten worden niet op na gehouden en markeringen worden niet aangetroffen, beweert Noredjo. Als deze zaken worden waargenomen moet de cluster optreden en worden de activiteiten stopgezet.

Naast Covid-regels moeten restauranthouders zich ook houden aan regels die te maken hebben met de hygiëne en de arbeidswetgeving. Als deze maatregelen worden overtreden, dan zal de cluster ook optreden tegen eigenaren van deze ondernemingen.

Recent zijn twee zaken in de horecasector gesloten, omdat zij op het gebied van keukenhygiëne zich niet aan de vastgestelde voorschriften hebben gehouden. De volksgezondheid wordt op die manier in gebracht, zegt Noredjo.

In de voorbije periode is het aantal Covid-19-gevallen in Suriname schrikbarend toegenomen. Er zijn gisteren alleen 40 nieuwe besmettingen geregistreerd.

De jaarwisseling is in aantocht en de ervaring leert dat mensen in deze periode feesten, wat de kans op meer besmettingen zal doen toenemen. Later vandaag zal minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid nieuwe maatregelen aankondigen. De maatregelen zijn in de achter ons liggende periode wel verscherpt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHouders eethuizen negeren regels