donderdag 1 juni 2023
27.8 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(1)

Horecasector wordt gecontroleerd op naleving COVID-19-protocollen

lees ook ...

VHP blikt terug op 3 jaar na verkiezingen: uitdagingen in tu...

Drie jaar na de verkiezingen van 25 mei 2020, die plaatsvonden te midden van grote financiële onzekerheden, blikt Suriname terug. De VHP, met hun slogan "Wo 'Set 'En'", behaalde destijds een overweldi...

De clusterinspectie op controle en naleving van de Covid-19-protocollen is op 18 december gestart. Het gaat om een multidisciplinaire inspectie. De horecasector, casino’s, supermarkten en andere zaken worden gecontroleerd. Bij direct gevaar waarbij de protocollen niet nageleefd worden, zal er niet geschroomd worden om over te gaan tot sluiting van de zaak. Bij herhaaldelijke overtredingen zal het intrekken van de vergunning een gevolg zijn. Voor bescherming van de gezondheid van elke burger zal er, indien nodig, hard opgetreden worden.

De Arbeidsinspectie van de het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, de ministeries van Defensie, Justitie en Politie en de bestuursopzichters van de districtscommissaris behorende bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zijn belast met de clusterinspecties. Bij mandaat van de ministers is dit cluster team ingesteld.

Inspecteur-generaal, Rowan Noredjo, die de leiding heeft bij de clusterinspecties zegt dat eenieder, in deze de horecasector, verplicht is om de Covid-protocollen na te leven. Dit wordt gecontroleerd ter bescherming van de werkgevers en de werknemers, maar ook de burgers die gebruik maken van de diensten van de bedrijven.

Naar aanleiding van de gestegen positieve Covid-19-gevallen wordt de inspectie opgevoerd en zullen die dagelijks plaatsvinden. Bij de controle op de naleving van de protocollen wordt er ook gekeken naar onder andere de hygiëne en relevante documenten van het bedrijf en werknemers. Dit is nodig om de verspreiding van het Covid-19-virus te beperken en zorg te dragen voor een gezonde samenleving en veilige werkomstandigheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHorecasector wordt gecontroleerd op naleving COVID-19-protocollen