maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(2)

Horecasector Suriname vraagt opheffing avondklok

lees ook ...

Scholieren op Surinaamse school mogelijk in trance na chaoti...

Op donderdag 23 maart zijn politieambtenaren van het station Flora naar de Koenderschool in Suriname gestuurd na een melding dat scholieren in trance waren geraakt. Bij aankomst troffen de wetsdienare...

De Vereniging Horecasector Suriname heeft de zorgpunten van de sector onder de aandacht gebracht van parlementsvoorzitter Marinus Bee. De vereniging stelt dat na evaluatie geconcludeerd kan worden dat de lockdowns en beperkingen niet het gewenste resultaat hebben geleverd. Volgens hen moet niet alleen de zorg beschermd worden, maar ook de private sector waaronder de ondernemers en medewerkers uit de horecasector.

De vereniging kan zich niet terugvinden in het feit dat anderen in en buiten de sector zich niet storen aan wet- en regelgeving. Zij vragen verder om de avondklok te laten vervallen en de sector open te gooien en op zijn vroegst om 23.00 uur te sluiten. In de petitie aan de assembleevoorzitter geven ze aan wet- en regelgeving altijd te respecteren.

De vereniging vraagt om indoor-dining weer mogelijk te maken met aangepaste protocollen. Indien wetgeving komt met betrekking tot vaccinatie zal de horecasector zich daaraan houden. Als ondersteuning voor de zware lasten en verliezen die de vereniging uit de sector draagt, hebben de petitionarissen gevraagd dat er gekeken wordt naar mogelijkheden ter ondersteuning ofwel subsidie van de sector. Zo denkt men aan vrijstelling op omzet- en inkomstenbelasting voor het boekjaar 2019 en 2020.

De ondernemers uit de horecasector hebben een goed gesprek gehad met de minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en het Outbreak Management Team. Binnen twee dagen zullen de ondernemers horen welke van hun eisen alvast worden ingewilligd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHorecasector Suriname vraagt opheffing avondklok