zaterdag 22 januari 2022
26.6 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
5
(1)

Horecasector geïnspecteerd: SRD 10.000 boete voor vier bedrijven

lees ook ...

Surinaamse journalisten boos; geen vragen tijdens bezoek Bol...

Surinaamse journalisten zijn er niet over te spreken, dat zij geen vragen mogen stellen na de verklaring die president Chandrikapersad Santokhi en zijn ambtgenoten Jair Bolsonaro van Brazilië en Moham...

Vier bedrijven zijn door het Cluster Covid-19-team beboet, omdat zij zich niet hebben gehouden aan de aangepaste coronamaatregelen voor de horecasector. Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) meldt dat Eet Café D’Bar, Blue Grand Café, T’ Vat en Che’s Bar Tipas  elk een bestuurlijke boete hebben gekregen van SRD 10.000. Het Clusterteam dat vanaf 2020 operationeel is, heeft in de afgelopen periode boetes opgelegd aan bedrijven die tijdens de partiële- en totale lockdown open zijn aangetroffen.

Gelet op de aangepaste maatregelen met betrekking tot de horecasector, zijn ook de inspectiewerkzaamheden aangescherpt. Er wordt daarbij gelet op de naleving van de protocollen die in het bijzonder betrekking hebben op bar- en eetgelegenheden. Elke onderneming in de horecasector moet beschikken over duidelijke signalen van aankomst en vertrek, zodat de bezoekers niet langs elkaar lopen en fysiek contact geminimaliseerd wordt. Ook is de ‘seatingplan’ van eminent belang. Dit geeft aan dat er een afstand van 1.5 meter per stoel gehanteerd moet worden (maximaal 4 stoelen) bij een tafel.

Het verwijderen van de mond- en neusbedekking is alleen toegestaan bij het nuttigen van voeding en drank. Gevraagd wordt dat er een uur vóór het ingaan van de partiële lockdown geen nieuwe bezoekers toegelaten worden om het pand te betreden, ter voorkoming van het overtreden van de lockdown protocollen.

Uit de clusterinspectie onlangs is opnieuw gebleken dat een aantal vergunninghouders van ondernemingen in de horecasector zich niet houden aan de aangekondigde maatregelen. Het is verboden in deze periode de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten van welke aard dan ook, open te hebben zoals nachtclubs, dancings, discotheken, bordelen en bars. Het is verboden om feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Bij herhaaldelijke overtredingen zal de overheid strenger optreden, zoals het intrekken van de vergunning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHorecasector geïnspecteerd: SRD 10.000 boete voor vier bedrijven