donderdag 6 oktober 2022
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
5
(1)

Horeca ingenomen met langere openingstijden

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 bezoekt Tibiti met schooltassen

Een delegatie van stichting 1 voor 12 heeft het dorp Tibiti op 28 september  bezocht tijdens de uitvoering van hun landelijke schooltassenproject.  Bewoners hebben de gelegenheid aangegrepen om hun mi...

De horeca (hotel, restaurants en cafés) mag nu langer openblijven. Zelfs  ‘indoor dining’  lijkt vanaf 12 november weer mogelijk  te zijn. “We zijn blij met de twee extra uurtjes,” deelt Jonathan Martodihardjo, voorzitter van Vereniging Horeca Suriname mee. “Dat was voor ons het belangrijkste. Deze zaken mogen nu tot 10.00uur openblijven in plaats van 08.00uur. Partijen zijn er nog niet helemaal eruit. De avondklok gaat vanaf zaterdag om 23.00 uur in en duurt tot 5 uur. 

De groep heeft afgelopen dinsdag  fel geprotesteerd tegen de toen  geldende beperkende regels. Gesprekken, die zij met de overheid hebben gehad heeft tot niets geleid. Het bleek zelf dat een aantal geselecteerde zaken open mochten blijven. Opnieuw zijn er petities ingediend bij De Nationale Assemblee en het Kabinet van de President. Langere openingstijden, de terugkeer van binnen dineren (alleen terrassen mogen open), gelijke behandeling bij de handhaving (niet alle zaken sloten de deuren om 8 uur ‘s avonds volgens de regels) en het opheffen van de lockdown zijn nodig om in de branche te overleven.

” Binnen dineren zal over enkele weken mogelijk kunnen zijn”, volgens Martodihardjo. “De overheid had deskundigen erbij gehaald om voor ‘indoor dining’ een plan te schrijven. Het plan is af en moet nog besproken worden met de sector. We hopen dat het goed is en snel uitgevoerd kan worden. Als alles vlot verloopt hopen we vanaf 15 november weer ‘indoor dining’  te kunnen hebben.”

Er moet nog een gesprek komen met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Lockdown is voor de sector nog steeds een probleem “We zijn ook van mening dat het in fasen moet gaan. Je kunt het niet zomaar loslaten. Gefaseerd is goed, we moeten geen extra druk gaan leggen op de gezondheidszorg. We weten niet wat voor invloed het direct opheffen erop zal hebben” zegt de voorzitter verder.

 

“We gaan niet iedereen tevreden kunnen stellen, maar twee uren erbij vind ik niet slecht. Laten we alvast opereren, laten we kijken wat het effect is. Overigens, normaal zijn we tot 11 uur ‘s avonds open. Een uurtje eerder sluiten, is niet slecht. Naarmate de gesprekken vorderen en dat van het handhaven rondkomt, gaan we weer naar normaal. Het is een goed begin. Ik ben positief.”  Er is dus hoop voor de sector.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoreca ingenomen met langere openingstijden