zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Horeca gaat over tot actie

lees ook ...

Maatregelen tegen stijgende wisselkoers

Er zullen maatregelen genomen worden om de stijgende koers te beteugelen, zodat de rust in het land wederkeert en de koers niet (veel) verder stijgt. Dit maakte President Chandrikapersad Santokhi op d...

Het bestuur van ondernemers in de Horeca menen dat zij niets anders kunnen  doen dan overgaan tot actie. Zij praten al geruime tijd met de autoriteiten, maar er is nog niets voor hen gedaan.  Deze zakenlieden zijn niet te spreken. Zij zijn in beraad over het uit te voeren actiemodel. Het overgrote deel wil gewoon open gaan, als zij boete krijgen of niet. Velen zijn al een jaar gesloten door de pandemie.

“We gaan gewoon open, laten ze ons maar beboeten!”, is het ferme standpunt van een groot deel van het Horecacollectief. De maat is voor hen vol. “We praten al veel te lang met de overheid en krijgen nul op het rekest.”

Velasco ‘Laco’ Aalstein: “W’e dede ini a film. We gaan dood brada, dus moeten we andere tactieken toepassen, dan alleen praten.” Hesdy Adasi van Hes-D’s BBQ ondersteunt dat. “We kunnen blijven praten en blijven zinken of gaan we ballen tonen?”  “Met kunst- en vliegwerk probeer ik twee filialen open te houden én ik ben take away hè?” De horecapartners vinden dat de kans op besmetting honderd keer groter is bij de overheidsgebouwen en supermarkten. “In die vijf weken van total lockdown is niet gebleken dat de cijfers zijn gedropt”, volgens Robbin Roemer van ‘t Vat Sidewalk Café in.

Bedrijven hebben in 2020 soms slechts 5 procent van hun oude omzet gehaald.. “Hun argument is dat er zich op gegeven moment een massa mensen zullen aandienen op de terrassen. De restaurants vervullen een sociale functie en waar is die nu? Voor de winkel bij Omu Snesi of op de hoeken van de straten en ook nog ongecontroleerd”, voegt Florian Doelwijt toe, uitbater van Lien & Wim.

“Wie controleert hoeveel mensen in Kirpalani gaan? Hoeveel personeelsleden heeft het bedrijf? Kunnen deze grote bedrijven drie maanden sluiten en het toch overleven? Indien wel, dan zal ik een toontje lager zingen.” Het Horecacollectief hekelt het gebrek aan gelijkheidsbeginsel. Het brainstormen was hevig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoreca gaat over tot actie