woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(2)

Hopelijk concurentie in zicht voor de EBS

lees ook ...

Diana Pokie definitief naar de NPS

Afgelopen donderdag heeft Diana Pokie per deurwaardersexploot het lidmaatschap van haar oude politieke partij opgezegd. Een brief is gestuurd naar de ABOP. Pokie kent nog steeds niet de rede van haar ...

Regering Santokhi/Brunswijk is druk bezig goedkopere stroomopwekking voor de toekomst te onderzoeken. Er worden hierover momenteel gesprekken gevoerd met een bedrijf uit Denemarken, dat gespecialiseerd is in hernieuwbare energie. Er worden opties bekeken voor het opzetten van een high-tech waterstof gas (H2-faciliteit) in het district Commewijne.

Deze duurzame energievorm moet opgewekt worden met behulp van zonne- en windenergie. Behalve voor lokaal gebruik, kan er ook export plaatsvinden van waterstof, zuurstof en water. De mogelijkheid tot het vormen van energie opwekken wordt door de regering onderzocht om de huidige energiekosten en druk op schaarse valuta omlaag te brengen. De prijs van een kilowattuur wordt nu voor een groot deel bepaald door de prijs van importolie. Deze prijs is steeds afhankelijk van de prijsschommelingen op de wereldmarkt.

Stroomopwekking uit hernieuwbare bronnen zal leiden tot een consistentere stroomprijs voor de samenleving. Door gebruik van hernieuwbare energie wordt er dan minder olie geïmporteerd, waardoor er minder druk is op de valuta.

De gesprekken met de Deense investeerders zijn nog in een beginstadium. Deze buitenlandse investering zal ook leiden tot werkgelegenheid, ontwikkeling en groei van de economie in het district.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHopelijk concurentie in zicht voor de EBS