maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Hoop voor creatieve jeugd

lees ook ...

Wegen Bernharddorp te Para worden aangepakt

Er is op vrijdag 12 april jongstleden een aanvang gemaakt met het bezanden van wegen te Bernarddorp in het district Para. Minister Riad Nurmohamed, de minister van Openbare Werken heeft zich persoonli...

Voor een carriere als artiest moet je werken. Er is ook begeleiding nodig om talent om te zetten in een carrière als artiest. Stichting Vania B heeft in een twinningssamenwerking met Stibula, de Hogeschool van Amsterdam en de stichting Upcycle Connection uit Amsterdam een project uitgevoerd dat aandacht hieraan besteed. Een gelijknamige documentaire is hieruit voortgekomen.

Vania B werkt in Livorno en Stibula(Latour). Ook heeft de stichting samen met het Instituut voor Maatschappij Wetenschappelijk Onderzoek (IMWO) van de Universiteit van Suriname vijf ‘high risk area’s’ voor jongeren geïdentificeerd.

In de documentaire “Hoop voor de creatieve jeugd?” wordt aandacht besteed aan zowel de uitdagingen als de successen van jongeren. Enver Panka, Cyriel Lamesie en Jason Eduwaiti delen hun ervaring met de kijkers op youtube. Men heeft hierin gepoogd om jongeren met talent te interesseren voor de creatieve industrie, en te wijzen op de waarde van schooling als artiest.

“We hadden veel meer willen doen met dit project, maar Covid-19 heeft daar een invloed op gehad. Toch zijn we niet ontevreden”, woorden van Marvin Bendt die op dit moment de stichting leidt. TOPZ (Talentonwikkelingsprogramma Paramaribo Zuid West) maakt deel hiervan uit.

“Wat wij als Vania B willen is jongeren het besef bijbrengen dat het loont om je te verdiepen in de creatieve industrie. Met de documentaire laten we ze dat ook zien. Daarnaast laten we ook zien dat je offers moet brengen en keuzes moet maken”, aldus Bendt. De stichting wil doorgaan met het stimuleren van zang, dans en podiumkunsten in de omgeving, ook omdat Bendt  er zijn MSD-studio’s heeft. Hij hoopt dat het schoolsysteem van Suriname dit ook zal stimuleren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoop voor creatieve jeugd