Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Hoogtepunt Chinees Nieuwjaar is vuurwerkshow op Wijdenboschbrug

Geplaatst

op

door

Het Chinees Nieuwjaar – het jaar van de Rat – wordt dit jaar op 25 januari groots gevierd. Er zullen diverse activiteiten en attracties zijn, waarbij het Onafhankelijkheidsplein het hoofdkwartier van deze viering is. Als hoogtepunt is er een grote vuurwerkshow van minstens 20 minuten op het hoogste punt van de Wijdenboschbrug over de Surinamerivier. “Het is een unicum want het wordt op een landmark gedaan voor Suriname”, zei minister van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) Stephen Tsang tijdens een persconferentie.

Er is met de politie, de brandweer en het Directoraat Nationale Veiligheid gekeken naar alle veiligheidsaspecten. Het vuurwerkspektakel wordt door Enigma Pyrotechnics gedaan, een bedrijf gespecialiseerd in vuurwerkshows. Voor de opzet van de vuurwerkshow zal de brug deels voor enkele uren worden afgesloten. Het is de bedoeling dat een baan wordt afgesloten op 25 januari vanaf  vier uur ’s middags tot half  negen ’s avonds.

Volgens de bewindsman is de bedoeling om dit evenement op een hoger niveau te brengen voor toeristen ontwikkeling. Hij geeft aan dat er gesprekken zijn gevoerd met de Suriname Chinese United Association (SCUA) en de Chinese ambassade, die jaarlijks het evenement op het KKF-beursterrein organiseerde.

Suriname is het enige land op het westelijk halfrond dat het Chinees Nieuwjaar als een nationale feestdag viert. “Het is een unicum in de regio en ook in de wereld. Wat wij willen bereiken is dat wij een zodanig evenement organiseren, waarbij wij mensen van de regio naar Suriname willen trekken om dit mee te maken,” zegt Tsang. De bewindsman merkt op dat Suriname de grootste populatie Chinezen heeft van de regio en dit kan als cultureel uithangbord gepresenteerd kunnen worden.

Tsang zegt dat het een jaarlijks terugkerend evenement moet worden. “We zijn zeer hoopvol dat het succesvol gaat zijn. Het gaat erom dat we deze beelden kunnen gebruiken om ons land verder te promoten als toerisme destinatie voor de regio”. De focus ligt momenteel op het laag toerisme seizoen. Naast het Chinees Nieuwjaar zijn Phagwa en de Avond Vierdaagse de dagen die een boost moeten krijgen om meer toeristen aan te trekken. Het gaat niet alleen om nationale feestdagen, maar om nationale evenementen.

De Chinese ambassadeur Liu Quan zegt dat het om een goed evenement gaat. Suriname kan zich promoten in de toerismesector. “Ik hoop dat door zulke initiatieven meer Chinese toeristen Suriname zullen bezoeken.” Alle attracties zullen gratis toegankelijk zijn.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Ronny Asabina lijsttrekker BEP in Brokopondo

Geplaatst

op

door

De voorzitter van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), Ronny Asabina, is de lijsttrekker van de partij in het district Brokopondo. De leerkrachten Suzette Nelson en Joan Kent zullen op de tweede en derde plaats van de lijst prijken. Asabina is ervan overtuigd dat de BEP tenminste een zetel haalt in het district.

Hoofdbestuurslid Wilco Finisi zei tijdens de wijkvergadering in de krutu-oso van Brownsweg dat het drietal naar voren is geschoven, omdat zij een goede vertegenwoordiger kunnen zijn voor het district. Als deze personen zijn gekozen, moeten ze helpen om Brokopondo uit zijn achtergestelde positie te halen.

De leerkrachten zullen zich inzetten voor betere onderwijsmogelijkheden en gezondheidszorg in het district. Ondanks de vele rijkdommen, zoals goud en hout, komt de ontwikkeling langzaam op gang. De leerkrachten gaan ook voor sterkere gezinnen en betere sportfaciliteiten voor de jeugd.

De verkiezingsstrijd in Brokopondo zal niet gemakkelijk zijn, beweert Asabina. Bij de vorige stembusgang moest de partij het opnemen tegen de NDP en Abop. De BEP-voorzitter laat zich niet uit het veld slaan en gelooft dat de partij sterker uit de bus zal komen, omdat de BEP haar huiswerk heeft gemaakt. Vanwege zware anti-propaganda is bij de vorige verkiezingen, volgens de partijleider, niet op de BEP gestemd.

Asabina heeft een antwoord op de anti-propaganda die ook nu wordt gevoerd. Volgens hem heeft hij nu samen met de andere twee kandidaten de taak, om op een eerlijke manier kiezers te winnen.

In 2015 werkte de samenstelling van de kandidatenlijst niet in het voordeel van de BEP, omdat er drie Aucaners op de lijst stonden, terwijl Brokopondo een district is met overwegend Saramaccaners. De BEP is nu terug naar de traditie van de partij en staan er nu twee kandidaten op de lijst, die Saramaccaner zijn.

Lees verder

Suriname

Autobestuurder omgekomen bij verkeersongeval; verkeersbarometer op 10

Geplaatst

op

door

De politie van het bureau Rijsdijk kreeg op maandag 24 februari via het Command Center de melding van een geval, waarbij een voertuig over de kop is gegaan en in een goot terecht kwam. Daarbij is de 45-jarige autobestuurder Rinno Asaf ter plaatse overleden. De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de bestuurder vast.

Het verkeersslachtoffer reed met zijn voertuig over de Indira Ghandiweg. Ter hoogte van Hilly’s Farm raakte de balljoint van zijn voertuig los, waardoor Asaf van de weg is geraakt. Hij kwam tegen een schroeiing terecht en belandde in een goot. Het vermoeden bestaat dat het voertuig ettelijke malen over de kop ging. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd.

Het ontzielde lichaam van Asaf is na overleg met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen