dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Hoogste punt renovatie monumentaal gebouw Juspol bereikt

lees ook ...

ABOP misbruikt ministerie van Grondzaken voor partijbelang

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, die in Nickerie was met zijn politieke partij ABOP, pleitte ervoor dat het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) alle Nickerianen helpt uit de problemen di...

De grote renovatiewerkzaamheden hebben vrijdag aan de Mirandastraat 10, het oud-KKF/ Vreemdelingendienst gebouw, hun hoogste punt bereikt. Deze renovatie valt binnen het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), die met haar slogan “recharging the historic town” een zestal grootse renovaties van ons historisch erfgoed in februari jongstleden aankondigde. Een aantal overheidsgebouwen vallen hieronder.

Het oorspronkelijke gebouw aan De Mirandastraat was jaren geleden afgebrand. Zij valt binnen het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) waar onder anderen het directoraat Vreemdelingenbeleid was ondergebracht.

Natasja Deul, program manager van PURP, toonde zich evenals de onderdirecteur van het directoraat, Cultuur, Clifton Braam, zeer verheugd met deze eerste mijlpaal, waarbij een periode van minimaal acht maanden is uitgetrokken voor dit hele project. “Het is een stap naar modernisering en het rechargen van onze binnenstad”, aldus Braam.

De onderdirecteur Algemeen Beheer van het ministerie van Justitie en Politie, de heer Paul van Dun gaf aan dat vanuit het ministerie wordt uitgekeken naar de oplevering, die het ministerie in staat zal stellen wederom te beschikken over meer werkruimte.

De construction specialist van PURP Satifa Menig, benadrukte dat naast het aantrekken van Surinaamse aannemers, ook erop gelet is dat bij de renovaties van ons historisch erfgoed gebruik wordt gemaakt van Surinaamse houtsoorten, die in Suriname zijn aangekocht. “Het is ook de bedoeling de oude bouwstijl aan te houden waarbij de gevelplanken worden vernieuwd met Surinaams hout”, aldus Menig.

Voor de eerste helft van juni heeft PURP een aantal belangrijke activiteiten op schema. De oplevering van het gebouw van De Nationale Assemblee is een van ze.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoogste punt renovatie monumentaal gebouw Juspol bereikt