zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Hoogste onderscheiding voor vertrekkende Chinese ambassadeur

lees ook ...

34 jaar geleden: Herdenking van de grootste vliegramp in Sur...

Vandaag, 34 jaar geleden, op 7 juni 1989, stortte de PY 764 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) neer te Zanderij. Dit gebeurde tijdens een landing. Het is de grootste vliegramp in de geschi...

De drie jaren voor ambassadeur Liu Quan van de Volksrepubliek China in Suriname zitten er haast op. Hij zal het land verlaten. De regering heeft maandag afscheid van hem genomen. De ambassadeur is gedecoreerd. Hij kreeg de hoogste onderscheiding in het land namelijk Grootlint in de Ere-orde van de Palm.

Deze hoge onderscheiding heeft hij te danken vanwege “het uitzonderlijke werk dat hij in de bijkans drie jaren in Suriname heeft uitgevoerd en vanwege zijn inzet om Suriname en China dichterbij elkaar te brengen”.

President Chandrikapersad Santokhi noemde als enkele van zijn belangrijke prestaties de versnelde oplevering van het Regionaal Ziekenhuis Wanica en de Beekhuizenbrug. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de capaciteitsopbouw door opleidingen die door de Chinese autoriteiten werden aangeboden. “Op sociaal gebied zijn uw inspanningen om de culturele banden te versterken prijzenswaardig”, zei de president.

Quan’s bijdrage in de strijd tegen het coronavirus werd gememoreerd. China schonk onder meer persoonlijke beschermingsmiddelen en honderdduizend doses van het Sinopharm-vaccin. Santokhi kijkt terug op een sterk strategisch partnerschap gebaseerd op de gewaardeerde principes van wederzijds respect en begrip. Onder Quan kwam er een concrete samenwerking op het gebied van gezondheid, infrastructuur, opleidingen, capaciteitsopbouw, energie en cultuur.

Quan, die was vergezeld van echtgenote Sun Xia, zei met een tevreden gevoel uit Suriname te vertrekken. Hij sprak zijn waardering uit voor het belang en vertrouwen die Santokhi en de regering van Suriname hechten aan het in stand houden van bilaterale relaties tussen de bevriende naties. Op steun van China kan volgens hem altijd worden gerekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHoogste onderscheiding voor vertrekkende Chinese ambassadeur