donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(2)

Hooghart vindt dat NPS en NDP moeten samenwerken

lees ook ...

Versterking van defensiesamenwerking tussen Nederland en Sur...

Staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman en minister van Defensie Krishna Mathoera kwamen vanochtend bijeen in Den Haag voor een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting werd uitgebre...

Als het aan Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), ligt gaan de NPS en de NDP van Desi Bouterse een samenwerking aan. “Meki den moksi. Tyari a kondre disi moro betre.”Hooghart die zegt dat hij nog steeds de voorzitter is van de CLO, heeft ambtenaren vrijdag opgeroepen om tegen het beleid van de regering onder leiding van Chandrikapersad Santokhi op te komen.

Hij roept de NPS-voorzitter Gregory Rusland, die hij tijdens de vergadering ‘bobo Gregory’ noemde, ook op om uit de coalitie te stappen en de strijd te steunen. De regering zou de bevolking volgens de CLO-voorman voor de gek houden. Verder vindt hij dat de regering-Santokhi niet langer de vinger moet blijven wijzen naar de vorige regering. Die is niet meer aan de macht en de huidige moet gewoon haar beloftes nakomen, zo niet moet zij plaatsmaken, zei hij.

Hooghart gaf verder aan dat de gemeenschap het zeer moeilijk heeft. De CLO wil ook nog steeds 110 procent herwaardering voor haar leden. Er zal hiervoor gestreden worden.

“De VHP verloedert het volk altijd. De VHP verloedert de NPS al 70 jaar en verloedert het nog steeds. Want a leider fu NPS na wan bobo; bobo Gregory. Mi e roep Gregory op fu a saka komoto fu a coalitie, da a mus’ kon feti nanga unu makandra. Mi e roep en op want sa e pasa no bun. Gregory Rusland, de waarachtige CLO en de waarachtige voorzitter van de CLO Ronald Hooghart, roept je op; kon mek’ un go na strati!”

Zij hebben gisteren kort voor het gebouw geprotesteerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameHooghart vindt dat NPS en NDP moeten samenwerken